Finance Meewerkstage bij PostNL in Den Haag | StartersVacatures.be
Business Talent Network

PostNLFinance Meewerkstage bij PostNL in Den Haag

Application deadline 20-07-2015
Placement type Placements
Category

Finance

...
>> View all
Level
HBO & WO
Location
Den Haag
Deadline:
20-07-2015 (For Past)
Category:

Finance

Level:
HBO & WO
Location:
Den Haag
Start date:
-
20-07-2015
Deadline
Past
View all Internships from PostNL

De vacature

Ben jij een financial die houdt van aanpakken en uitpluizen? En lijkt het je een uitdaging om de complexiteit van alle financiële IT systemen van een grote onderneming als PostNL te ontrafelen? Dan ben jij degene die we zoeken!
In deze stageopdracht vragen we om alle bestaande financiële IT systemen van PostNL in kaart te brengen. Onder begeleiding van een ervaren IT professional breid je de reeds bestaande informatie uit door het voeren van gesprekken met gebruikers, beheerders en andere belanghebbenden van deze systemen. De opgehaalde informatie zal op een gestructureerde manier worden vastgelegd in een aantal ‘architectuurmodellen’. Deze ‘architectuurmodellen’ vormen de basis voor verdere analyse van mogelijkheden tot besparingen en verbeteringen voor PostNL.

Read more

Concrete vragen die worden gesteld zijn:

Welke IT systemen zijn er in gebruik?
Welk financieel proces wordt ondersteund met het systeem?
Welk onderdeel van de PostNL organisatie gebruikt het systeem?
Wat zijn de (onderhouds)kosten die gemoeid zijn met het systeem?

Read more

Jouw profiel

HBO / WO in een financiële richting.
Affiniteit met IT.
Proactief, zelfstandig en een sterk analytische vermogen.

Read more

Wat biedt PostNL?

PostNL biedt een leuke en informele werkomgeving. Wij zijn een organisatie die volop en altijd in beweging is. Wij kennen een werkweek van 40 uur per week en bieden een marktconforme stagevergoeding aan.
De Stagiairs PostNL (STAP) – voor en door stagairs – geeft je stageperiode een extra dimensie. STAP-leden organiseren zelf activiteiten, met ondersteuning van HR en Young PostNL. Als lid van deze club maak je kennis met ons bedrijf en collega stagiaires.

Read more

Over de afdeling

De stageplek valt binnen de afdeling Architectuur van PostNL IT. Binnen deze afdeling worden alle grote veranderingen binnen PostNL vormgegeven. Er heerst een goede werksfeer en er is veel vrijheid.
Tijdens de opdracht zal je veelvuldig samenwerken met collega’s van het IT Business Support team. Zij zijn dagelijks bezig met het implementeren van wijzigingen in de financiële processen.
Daarnaast zal je binnen vele andere afdelingen van de PostNL organisatie gesprekken voeren. Je zult veel nieuwe mensen leren kennen en vele kanten van het PostNL te zien krijgen.

Read more

Over PostNL

PostNL is de vindingrijke partner in de wereld van verzenden en ontvangen. Dat zijn wij al 200 jaar. We zijn in de eerste plaats actief op het gebied van post, pakketten en e-commerce, maar bieden ook diensten aan op het gebied van data- en documentmanagement, direct marketing en fulfilment. Buiten Nederland zijn we actief in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, België en Luxemburg. Bij PostNL werken in totaal meer dan 59.000 mensen. In 2014 bedroeg onze omzet € 4,25 miljard.

We lopen graag voorop. We zijn het modernste postbedrijf van de wereld. Daar zijn we trots op. Als het eerste beursgenoteerde postbedrijf zijn we een voorbeeld voor de rest van de wereld in het automatisch sorteren van brieven. Daarnaast speelt ons innovatieve pakkettennetwerk optimaal in op de wensen van webwinkeliers.

Read more

Solliciteren?

Solliciteer direct op deze stage via de ‘solliciteren’ button. Wil je meer weten, neem dan contact op met Diana van der Weele, telefoonnummer 06-83647152.

Read more

Working at PostNL

Branche
Banking/Finance
FMCG
Telecom / IT
Technology / Industry
Transport / Logistic
Headquarters Holland
Den Haag
Employee in NL
59000