Stagiair Nuon Warmte- kentallen | StartersVacatures.be
Business Talent Network

NuonStagiair Nuon Warmte- kentallen

Application deadline 30-12-2014
Category

Techniek

...
>> View all
Level
WO
Deadline:
30-12-2014 (For Past)
Category:

Techniek

Level:
WO
Location:
Start date:
-
30-12-2014
Deadline
Past
View all Internships from Nuon

Over het bedrijf

Nuon is een Nederlands energiebedrijf met ong. 4800 FTE die naar schatting 2,1 miljoen consumenten, bedrijven en (publieke) organisaties van dienst is. Vanaf 1 juli 2009 is Nuon onderdeel van Zweeds energiebedrijf Vattenfall.

Read more

Over de afdeling

Binnen Nuon Warmte voorzien we een groeiend aantal bedrijven en particulieren van duurzame warmte én koude. Dit doen wij door industriële restwarmte en lokale koudebronnen - zoals meren - te benutten. Wij leveren hiermee een wezenlijke bijdrage aan het terugdringen van de CO2 uitstoot en onze klanten profiteren van maximaal comfort. Onze organisatie realiseert warmtenetwerken op aansprekende nieuwbouwlocaties en wordt steeds vaker uitgenodigd om renovatieprojecten van milieuvriendelijke warmte en koude te voorzien. Wij zijn met onze unit verantwoordelijk voor het gehele proces van zand tot klant.

Voor Nuon Warmte zoeken wij per direct (later instroommoment is ook mogelijk, in overleg) een Stagiair die zich bezig gaat houden met een groot onderzoek over de realisatie van projecten ten opzichte van kentallen. De standplaats voor de stage is ons hoofdkantoor in Amsterdam Zuid- Oost.

Wil jij jouw analytisch vermogen en cijfermatig inzicht graag in de praktijk brengen? Heb je daarnaast affiniteit met energie/ warmtedistributienetwerken? Ben jij tevens per direct of op korte termijn op zoek naar een informele werkomgeving waar kwaliteit hoog in het vaandel staat? Lees dan snel verder!

Read more

Jouw rol als Stagiair

In bepaalde gebieden is de aanleg van nieuwe warmtedistributienetten kostenverhogend uitgevoerd t.o.v. de kentallen. Met name de aanleg van primaire en secundaire terreinleidingen in de bebouwde  stedelijke gebieden laat zien dat de kentallen die worden gebruikt om budgetten en/of haalbaarheidstudies te berekenen niet voldoen. Naar aanleiding van deze constateringen, is de stageopdracht ontstaan.

Het is jouw taak om gerealiseerde projecten uitvoerig te onderzoeken en te analyseren. Je kijkt of de resultaten in overeenstemming zijn met de huidige kentallen en analyseert waardoor de kostenverhoging wordt veroorzaakt. Dit doe je voor de verschillende regio’s binnen Nuon Warmte; Almere, Amsterdam, Arnhem en Rotterdam.

Read more

De belangrijkste taken

Aan de hand van diverse belangrijke documenten (Document kentallen Aanleg 2012 (2014), SAP database met gerealiseerde projecten en kentallenrapportage SAP) is het jouw uitdaging om:

 

 • Huidige kentallen te onderzoeken op consistentie t.o.v. gerealiseerde projecten (Personeel, Materiaal, Diensten, ).
 • Onderzoeken kental afwijking per gebied (Almere, Amsterdam, Arnhem en Rotterdam).
 • Onderzoek naar trends in afwijkingen van de diverse projectsoorten (transportnet, distributie primair, wijknetten, warmte overdrachtstations en warmte afleversets)).
 •       Indien je deze taken hebt voltooid en er nog tijd en ruimte is, is dit de volgende uitdaging:
 • Onderzoeken of huidige kentallen voldoen voor  haalbaarheidstudies (afstemming met Salesengineering en accountmanagement).
 • Onderzoeken gevolgen kentallen over ontwikkeling/implementatie van nieuwe technieken, producten, materialen, verandering van wet en regelgeving, procedures.
 • Afstemming  beheersmaatregelen  /assetmanagement  m.b.t. kwaliteitseisen die gevolgen kunnen hebben voor kentallen.
 • Afstemming  met beheerders,  technisch specialisten over specifieke technische problemen die gevolgen kan hebben voor kentallen.
Read more

Kwalificaties

 • Masterstudent Technische Bedrijfskunde, Wiskunde of Natuur- en scheikunde.
 • Kennis en ervaring met het werken met kentallen.
 • Uitmuntend analytisch vermogen.
 • Cijfermatig sterk.
 • Technische achtergrond of affiniteit met techniek.
 • Goed in het onderscheiden van hoofd- en bijzaken.
 • Kennis van Excel.
 • Kennis van SAP systemen.
 • Enthousiast/ pro-actief.
 • Goede beheersing van de Engelse taal.
 • In staat om zelfstandig te werken, maar durft ook grenzen te stellen en hulp te vragen.
 • Tenminste 6 maanden beschikbaar voor een stage (4 dagen is ook mogelijk).

Henrie Visserman (Regiomanager Amsterdam Noord -West):

 

‘’Wij zoeken een enthousiaste, leergierige stagiair die interesse heeft in het onderzoeken van deze opdracht a.d.h.v. kentallen en de realisatie van warmtedistributienetwerken. Nuon en mijn team biedt de mogelijkheid om niet mee te lopen, maar mee te werken. Je krijgt de kans dit belangrijke project zelfstandig uit te voeren en op die manier kan je van grote toegevoegde waarde zijn! Er wordt een bepaalde mate van zelfstandigheid verwacht, maar er is zeker ook ruimte voor overleg, het stellen van vragen en sparren.

Het lijkt mij prettig als deze opdracht is uitgevoerd zodat we hiermee verder kunnen naar de toekomst. Ik vind het ontzettend leuk om een stagiair te mogen verwelkomen in mijn team.

Ben jij die analytisch sterke student met passie voor de techniek/ warmte? Dan ga ik graag met jou in gesprek! 

Read more

Meer informatie

Voor meer informatie over de stage kun je contact opnemen met Joyce van Neden, Recruiter op +31 655697715.

Jouw sollicitatie kun je indienen via het sollicitatieformulier op onze website.

Read more

Meer informatie

https://www.nuon.com/carriere/werken-bij-nuon/vacatures/apply/?vacancy=56934

Read more

Working at Nuon

Branche
Technology / Industry
Energy sector
Headquarters Holland
Amsterdam
Employee in NL
6000