WO meewerkstage Financiële Economie, Econometrie of Engineering | StartersVacatures.be
Business Talent Network

NN GroupWO meewerkstage Financiële Economie, Econometrie of Engineering

Application deadline 31-07-2016
Duration in months
9
Category

Engineering

Finance

...
>> View all
Level
WO
Location
Rotterdam
Salary / month
€ 600.-
Deadline:
31-07-2016 (For Past)
Category:

Engineering

,

Finance

Level:
WO
Location:
Rotterdam
Duration in months:
9
Start date:
-
31-07-2016
Deadline
Past
View all Internships from NN Group

Dit is jouw uitdaging:

De stage zal 5-9 maanden duren en kan worden aangepast aan de beschikbaarheid van de stagiair. Van de stagiair wordt verwacht sterk kwantitatieve vaardigheden te hebben en interesse te tonen in het ontwikkeling van software met inbegrip van de kennis van en ervaring met object georiënteerd programmeren (OOP) tonen. Gedurende de stage zal de stagiair modellen verder door ontwikkelen, testen uitvoeren en documenteren.

Read more

We zijn op zoek naar:

Een masterstudent in Financiële Economie, Econometrie of engineering met een sterke programmering en Financiële Economie component, of een MSc. in computer-science met cursussen in financiële wiskunde of financiële economie.

Read more

De afdeling:

De Pricing & Product Hedging (P&PH) is verantwoordelijk voor de tarieven van alle producten binnen NN leven Pensioen evenals de afdekking van rentegaranties in onze pensioenproducten. Binnen Pensioen worden 5 producten geïdentificeerd:

 • Comfort Pensioen (een middelloonregeling DB-product, met winstdeling);
 • Bewust Pensioen (een hybride DC-regeling),
 • Essentie Pensioen (een zuivere DC-regeling voor zakelijke klanten),
 • DIP (Directe Ingaand Pensioen voor DC klanten omzetten van hun opgebouwde kapitaal in een lijfrente) en
 • buy-outs (waar toegezegde verplichtingen worden overgenomen bij liquideren pensioenfondsen).

De afdeling is georganiseerd langs drie pijlers, elk met een aparte manager:

 1. Product- en klantgerelateerde: Product Design & Tariffs (PD&T) en Commercial & Business Support (C&BS)
 2. Actuariële en marktrisico's: Actuarial risk pricing & hedging and expenses, Market risk pricing & hedging
 3. Rapportage en modelbouw: Hedge reporting en Quantitative Development(QD)

De stage is beschikbaar binnen het QD team. Het team bestaat uit ontwikkelaars met een kwantitatieve achtergrond en ervaring in de IT-ontwikkeling. Het team is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en onderhoud van alle modellen binnen P&PH en is onlangs begonnen met een project om alle bestaande Excel/VBA tooling te migreren naar een centrale software bibliotheek. Dit project zal doorgaan in2016 en in verschillende fasen zal de migratie worden uitgevoerd. Diverse  wijzigingen worden aangebracht om aan de verschillende behoeften van de gebruikers te voldoen.

De rest van de afdeling heeft de volgende kerntaken:

De product- en klantgerelateerde teams zijn betrokken bij de ontwikkeling van het product en klant deals / kwesties. Zij werken nauw samen met de Product Management en commerciële afdelingen evenals Risk en Finance.

De actuariële en marktrisico teams zijn betrokken bij het ​​onderzoek en de ontwikkeling van de beste schatting model op de actuariële kant en de modellering en afdekken van marktrisico's in de garantie portefeuilles onder P&PH verantwoordelijkheid.

Het hedge rapporting team voert een proces uit om de dagelijkse berekeningen over de risico's in de rentegaranties te maken, de wekelijkse hedge P&L te rapporteren en helpt bij de implementatie van nieuwe hedge instrumenten of hedge strategieën. Deze rapporten geven het management inzicht in de risico's die beheerd worden door P&PH en worden gedeeld met Risk, Finance en senior NN management.

De afdeling is opnieuw georganiseerd volgens de bovenstaande structuur in 2014 en ondergaat de implementatie hiervan. Er zijn veel interessante projecten die plaatsvinden, zoals productontwikkeling van DIP en een nieuwe vorm van winstdeling, tariefdifferentiatie, grote buy-out deals, implementatie van een nieuw hedge programma en migratie van tooling tot een centrale bibliotheek.

Read more

Wij bieden jou:

Tijdens de stage ontvang je the job training van senior teamleden en regelmatige (bi-wekelijks / maandelijks) feedback op jouw prestaties van je team manager. Bovendien kan je deelnemen aan technische trainingen ("Permanente Educatie") georganiseerd in NN Life of door NN Group over verschillende onderwerpen.

 • Stage uitkering (University 600 €) 
 • 36-40 uur werkweek 
 • Compensatie reiskosten
 • De standplaats is Rotterdam
Read more

Solliciteren?

Lijkt jou dit wat?Solliciteer dan snel!

Read more

Working at NN Group

Branche
Banking/Finance
Pension / Insurance
Headquarters Holland
Den Haag