WO Meewerkstage Investment Analyst KPN Ventures | StartersVacatures.be
Business Talent Network

KPNWO Meewerkstage Investment Analyst KPN Ventures

Application deadline 31-05-2016
Category

Finance

Innovation

Operations

Techniek

...
>> View all
Level
WO
Location
Den Haag
Deadline:
31-05-2016 (For Past)
Category:

Finance

,

Innovation

,

Operations

,

Techniek

Level:
WO
Location:
Den Haag
Start date:
-
31-05-2016
Deadline
Past
View all Internships from KPN

Beschrijving

Heb je interesse in digitale start-ups en ondernemerschap én kennis van corporate finance en/of business development, en helpen jouw netwerk vaardigheden en je analytische vermogen ons bij het vinden van de juiste snelgroeiende bedrijven? Kom dan stage lopen bij KPN Ventures, de investeringsarm van KPN!

KPN is een grote organisatie met een omzet van zeven miljard, waar je veel kunt leren. Wij zijn een toonaangevende leverancier van ICT-diensten in Nederland. Met kwalitatief hoogwaardige producten en onderscheidende klantenservice bedient KPN met verschillende merken zijn klantgroepen. Ons aanbod is breed: van prepaid bellen tot interactieve HD-televisie en Cloud diensten, voor zowel consumenten als zakelijke klanten. De merken waar we de markt mee op gaan zijn o.a. KPN, Telfort, iBasis, XS4ALL, Simyo en Yes. KPN is genoteerd aan de AEX in Amsterdam.

KPN Ventures heeft als doel om te investeren in snelgroeiende innovatieve bedrijven in de segmenten Internet of Things, Smart Home, E-Health, Cybersecurity, OTT/Cloud services en Data-centric applications, met als doel om – bovenop een gezond financieel rendement- ook strategische waarde te creëren door kennisuitwisseling en commerciële partnerships gericht op innovatie en new business building. KPN Ventures scout en onderzoekt Europese start-ups, voert investeringstransacties uit en begeleidt portfolio bedrijven in hun ontwikkeling en bij samenwerking met KPN business units.

Read more

Jouw rol

KPN Ventures is actief aan het scouten in Nederlandse en Noord-Europese tech start-up ecosystemen naar talentvolle ondernemers en relevante bedrijven om mee samen te werken en in te investeren. Het KPN Ventures team onderzoekt de kwaliteit en potentie van ondernemingen, voert investeringstransacties uit en begeleidt start-ups in hun ontwikkeling en bij samenwerkingsmogelijkheden. Qua stage-werkzaamheden kun je hierbij denken aan:

  • PR werkzaamheden om KPN Ventures bekender te maken in Nederlandse en Noord-Europese tech ecosystemen; denk hierbij aan het creëren en onderhouden van een website en het opzetten van een newsletter
  • Bijhouden van ontwikkelingen en monitoren van start-ups in relevante segmenten
  • Ondersteunen bij het intake & assessment proces van investeringsaanvragen; bijhouden status aanvragen, screenen/beoordelen van business plannen, onderzoeken van markt, concurrentie en klanten van specifieke start-ups en ondersteuning van proces/project management
  • Ondersteunen bij het begeleiden van portfolio bedrijven; verzamelen van rapportages portfolio bedrijven, regelen van support en contacten voor portfolio bedrijven
Read more

Jouw Profiel

Je zit in het laatste jaar van je universitaire studie bedrijfskunde, economie of econometrie en hebt finance kennis ten aanzien van het investeren in ondernemingen. Je bent zelfstandig, nieuwsgierig, pro-actief en communicatief sterk. Bovendien beschik je over uitmuntende analytische vaardigheden. Daarnaast ben jij tijdens je studie actief geweest en heb je jezelf bewezen door bijvoorbeeld relevante bijbanen, ondernemende activiteiten, stages, nevenactiviteiten zoals commissies/ bestuur, vrijwilligerswerk, buitenland ervaring of topsport. Je hebt een duidelijke affiniteit en ervaring met internet, digitalisering en ondernemerschap.

Read more

Wat biedt KPN jou?

  • Uitstekende werkplek omringd door professionals
  • Begeleiding door een senior medewerker
  • Marktconforme stagevergoeding
  • Mogelijkheid tot opbouwen van je netwerk binnen KPN
Read more

Overige informatie

Zowel de start als de duur van je meeloopstage hangt af van jouw wensen en de eisen van je opleiding en wordt bepaald in overleg met de desbetreffende afdeling binnen KPN. Deze wordt in onderling overleg vastgesteld. Daarbij is het als afstuderende WO student mogelijk na je stage te solliciteren voor ons Traineeship: het KPN Young Talent Program!

Read more

Working at KPN

Branche
Telecom / IT
Technology / Industry
Number of countries
5
Headquarters Holland
Den Haag
Employee abroad
30599