Stageplaats: Concurrentieanalyse bij Eneco Wind | StartersVacatures.be
Business Talent Network

EnecoStageplaats: Concurrentieanalyse bij Eneco Wind

Application deadline 13-05-2015
Category

Innovation

...
>> View all
Level
HBO & WO
Location
Rotterdam
Salary / month
€ 675.-
Deadline:
13-05-2015 (For Past)
Category:

Innovation

Level:
HBO & WO
Location:
Rotterdam
Start date:
-
13-05-2015
Deadline
Past
View all Internships from Eneco

Functie omschrijving

De afdeling Wind op Land van Eneco is op zoek naar een stagiair. Eneco is vooruitstrevend op het gebied van windenergie en continu goed inzicht in de markt waarin zij opereert is van groot belang. Daarom wil de afdeling Wind op Land een stagiair toevoegen aan haar team.
Binnen de business unit Wind en heb je de kans om in de keuken te kijken van het wind op land team. Dit team bestaat uit zes ontwikkelaars ondersteund door twee specialisten, twee business developers en twee personen die zich richten op omgevingsmanagement. Je komt daar in aanraking met de wereld achter de wind turbines die je overal in het land kunt zien. De complexiteit van deze wereld fascineert iedereen die ermee in aanraking komt.
Jouw werkzaamheden binnen Eneco Wind op Land bestaan uit het uitvoeren van een concurrentieanalyse gericht op het in kaart brengen van alle beschikbare informatie wat betreft windparken en nieuwe windontwikkelingen in Nederland. Aan de hand van deze analyse bepaal je de positie van Eneco in de markt. Alle informatie sla je op in een toegankelijke en overzichtelijke database. Daarnaast zal je regelmatig aan vergaderingen en overleggen deelnemen en krijg je volop de kans om mee te denken. Je word hierin begeleid door een senior projectontwikkelaar

Read more

Jouw activiteiten

Jouw activiteiten als stagiair op de afdeling Wind op Land zullen bestaan uit;
Het concreet maken van de stage vraag bij diverse gebruikers van de database binnen de Business Unit Wind van Eneco.
Het in kaart brengen van de positie van concurrenten van Eneco in de wind-op-land markt van Nederland.
Het in beeld brengen van de relatieve positie van Eneco t.o.v. haar concurrenten.
Het in beeld brengen van trends in de duurzame energie markt waarin Eneco actief is.
Het inrichten van de database zodat snel en eenvoudig relevante marktinformatie kan worden ingewonnen (grafisch en/of numeriek) en jaarlijkse updates kunnen worden uitgevoerd.
Bezoek aan een relevante beurs of conferentie binnen de sector.

Read more

Jouw profiel

  • Je kunt snel nieuwe dingen leren en flexibel mee veranderen in onze dynamische organisatie. Je hebt een hoog energie niveau en een enthousiaste, positieve instelling. Je hebt een duidelijke visie op je vak en je gaat voor datgene waar Eneco voor staat.
  • Jij volgt een commerciële HBO/WO opleiding en bent op zoek naar een uitdagende (afstudeer)stage.
  • Je bent analytisch, gedreven, communicatief vaardig, nieuwsgierig en kan uitstekend werken met Microsoft Office.
  • Je bijt jezelf graag vast in een interessante en concrete vraag
  • Affiniteit met energie is een pre.
Read more

Wij bieden

Een uitdagende en prettige werkomgeving met een hoog energieniveau waarin je samen met je collega’s bijdraagt aan het realiseren van de missie van Eneco: duurzame energie voor iedereen. Je krijgt veel vrijheid om je eigen werk te organiseren, en een flexibele werkplek in een modern, licht, ruim kantoor met uitstekende voorzieningen. We bieden je ruimte voor ondernemerschap en om jezelf verder te ontwikkelen. Eneco Groep is goed bereikbaar: op 2 minuten loopafstand van metro en treinstation Rotterdam-Alexander.

De stageplaats is voor 32 of 40 uur in de week en duurt minimaal drie maanden. Wij bieden een marktconforme stagevergoeding van €475,- voor HBO'ers en € 675,- voor wo’ers, beiden op basis van een voltijdse werkweek (40 uur). Een capaciteits- en persoonlijkheidstest maken onderdeel uit van de selectieprocedure.

Read more

Interesse?

Voor meer informatie neem je contact op met Tim Blok van de Eneco Stagedesk. Hij is te bereiken op 0611527907 of via het emailadres stagedesk@eneco.com. Meteen solliciteren? Klik op de button ‘Solliciteer direct’ en stuur je CV met motivatie. Je ontvang zo spoedig mogelijk een reactie.

Read more

Working at Eneco

Branche
Energy sector
Number of countries
4
Headquarters Holland
Rotterdam
Employee in NL
7000