Bain Nationale stage | StartersVacatures.be
Business Talent Network

Bain & CompanyBain Nationale stage

Application deadline 15-06-2014
Start date 01-10-2014
Placement type Placements
Duration in months
3
Category

Consulting

...
>> View all
Level
WO
Location
Amsterdam
Deadline:
15-06-2014 (For Past)
Category:

Consulting

Level:
WO
Location:
Amsterdam
Duration in months:
3
Start date:
01-10-2014
15-06-2014
Deadline
Past
View all Internships from Bain & Company

Beschrijving

Beste Student,
Ben je benieuwd hoe het is om te werken als strategie consultant? Wil je weten hoe wij een case oplossen? Meld je dan aan voor de Nationale Stage bij Bain & Company. Start als volwaardig teamlid met een training en werk drie maanden mee op een project met veel eigen verantwoordelijkheid. Je doet analyses, gaat mee naar de klant en ziet van dichtbij welke impact je werk heeft.

Read more

Testimonial

Ieder jaar zijn er weer studenten die hun carrière starten bij Bain & Company, bovenin de Rembrandttoren in Amsterdam. In dit artikel is Frister, die dit jaar stage heeft gelopen bij Bain, aan het woord.

   Naam: Frister Haverman
   Leeftijd: 25
   Studie: M.A. in Banking and Finance
   Woonplaats: Amsterdam
   Hoe ver in de studie: Afgerond. Sinds 1 juni 2013 in dienst bij Bain

 

 


Wat deed je voordat je begon met je stage bij Bain?

Ik heb in Groningen Economics en Internationale Betrekkingen (IB/IO) gestudeerd. Na een uitwisselingssemester aan Peking University te hebben gedaan ben ik naar Zwitserland vertrokken voor een tweejarige Master in Finance aan de University of St. Gallen. Voordat ik bij Bain begon heb ik ervaring opgedaan in Investment Banking als Summer Analyst bij Credit Suisse in Londen, waar ik op de derivatives trading desk werkte.

Waarom wilde je stage lopen bij een strategie consultant kantoor?

Uit ontmoetingen op recruitment events was me duidelijk geworden dat werken voor een strategieconsultant een hele mooie start van je carrière is. Het geeft de mogelijkheid om actief te zijn in verschillende sectoren en heel uiteenlopende projecten te doen. Je krijgt vanaf de start van je loopbaan te maken met de top van het bedrijfsleven en je bent betrokken bij de grote veranderingen in de economie van vandaag. Daarnaast was ik erg geïnteresseerd in de internationale mogelijkheden op het gebied van werk en scholing. Je eerste baan is best wel een grote stap en een stage is dan een heel mooi middel om het werk echt zelf te hebben ervaren voordat je ergens tekent!

Waarom heb je specifiek voor Bain gekozen?

Uiteindelijk toch vanwege de klik met de mensen die er werken. Er heerst een hele goede sfeer op het kantoor en de consultants van Bain stralen uit dat ze echt plezier in hun werk hebben. Het kantoor is succesvol en ambitieus en heeft een sterke naam in binnen- en buitenland. Inhoudelijk spraken de werkwijze en het type klanten van Bain me in vergelijking met de andere topkantoren het meeste aan.

Hoe heb je deze 10 weken werken bij Bain ervaren?

Ik had de kans om een strategie-case vrijwel van het begin tot einde mee te maken. Je doorloopt een steile leercurve in het doen van analyses, maar je wordt goed begeleid en er is veel ruimte om vragen te stellen. Het ging om een ‘travel case’, waarbij we dus veel met het team op pad waren. Aan het einde van de stage was is frequent flyer! Ik heb volop mogen deelnemen aan meetings met de klant en was erbij toen een deel van onze aanbevelingen aan het senior management gepresenteerd werd. Naast het werk is er veel gelegenheid om samen met collega’s plezier te hebben tijdens borrels, etentjes en andere evenementen. Het mooiste was toch wel het Summer Event met het hele kantoor in Portugal!

Kun je 5 kernwoorden noemen die bij jou opkomen als je aan Bain denkt?

Ambitieus, Fun, Hardwerkend, Internationaal, Persoonlijke ontwikkeling.

Read more

Uitgedaagd?

 Wil je meer weten of je aanmelden klik op  'lees meer & aanmelden'.

Read more

Working at Bain & Company

Branche
Consultancy
Number of countries
53
Headquarters Holland
Amsterdam
Employee abroad
6400
Employee in NL
120