Stage (afstudeeronderzoek) - Open Data Platform binnen TRANSFORM project | StartersVacatures.be
Business Talent Network

AccentureStage (afstudeeronderzoek) - Open Data Platform binnen TRANSFORM project

Application deadline 05-04-2014
Placement type Final Internships
Category

Techniek

...
>> View all
Level
WO
Location
Amsterdam
Deadline:
05-04-2014 (For Past)
Category:

Techniek

Level:
WO
Location:
Amsterdam
Start date:
-
05-04-2014
Deadline
Past
View all Internships from Accenture

Omschrijving

Accenture Sustainability Services zoekt een enthousiaste, zelfstandige student die ons kan ondersteunen bij het succesvol realiseren van een workshop over een ‘open data’ platform binnen het TRANSFORM programma. Binnen dit project ontwikkelt Accenture samen met de Austrian Institute of Technology (AIT) o.a. een simulatie-model voor steden om impact te meten van maatregelen die de stad kan nemen om CO2 uitstoot te verlagen. Voor dit model is publieke stads-data nodig en data van commerciële partijen wat vaak moeilijk te verkrijgen is.

In het TRANSFORM programma helpt Accenture zes Europese steden- Amsterdam, Hamurg, Copenhagen, Genoa, Lyon en Wenen - om een ‘high-level data architectuur’ te ontwerpen voor het simulatie model. Verder zullen enkele use cases uitgewerkt worden op basis van concrete maatregelen waar steden mee bezig zijn. Hiervoor moet een business model en governance model ontworpen worden om de toegevoegde waarde van data voor alle stakeholders aan te tonen.

Eind mei / begin juni zal er een workshop plaatsvinden met de zes steden waarbij concrete oplossingen en best practices toegepast worden op de uitdagingen die de zes steden geïdentificeerd hebben om een open data platform te realiseren. Naast het helpen van de zes EU steden zal er ook een rapport gepubliceerd worden om de huidige barrières te identificeren om een ‘open data platform’ op te zetten inclusief aanbevelingen voor de Europese Commissie om de barrières weg te nemen.

Read more

Taakomschrijving

  • Als stagiair draag je binnen dit project bij aan één of meerdere van de volgende onderdelen:
  • analyse van huidige barrières bij de steden (privacy & security wetgeving, data kwaliteit, rigide introverte bestuurscultuur etc.);
  • onderzoek naar, en ontwerp van, modellen en ontologiën van generieke data architectuur;
  • ontwikkelen van Business Proposities voor een open data platform voor zowel gemeentelijke diensten als overige stakeholders;
  • organisatie van workshop en aanboren van Accenture internationaal netwerk om best practices te verzamelen.
  • De stage kan de vorm hebben van een afstudeerstage of een kleiner deelonderzoek. In overleg met de stagebegeleider wordt bekeken welke werkzaamheden het beste aansluiten bij de studie.
Read more

Plaats in de organisatie

Accenture is een multinationale onderneming en wereldwijd een van de grootste management consulting praktijken. Accenture Sustainability Services maakt hier onderdeel uit en richt volledig op duurzaamheid consultancy. De Nederlandse afdeling is onderdeel van deze community van sustainability consultants actief over de hele wereld. Je zult tijdens je stage betrokken worden bij het reilen en het zeilen van de Nederlandse  Sustainability Services groep en kunt ook gebruik maken van ons internationaal netwerk voor je onderzoek.

Read more

Working at Accenture

Branche
Consultancy
Number of countries
120
Headquarters Holland
Amsterdam
Employee abroad
336000
Employee in NL
2600