Proces-en Producttechnoloog IJzermaken | StartersVacatures.be
Business Talent Network

Tata SteelProces-en Producttechnoloog IJzermaken

Application deadline 30-04-2016
Category

Engineering

Techniek

...
>> View all
Level
WO
Minimum years of experience
Minimum years of experience: 
0
Location
Ijmuiden
Deadline:
30-04-2016 (For Past)
Category:

Engineering

,

Techniek

Level:
WO
Location:
Ijmuiden
Minimum years of experience:
0
Start date:
-
30-04-2016
Deadline
Past
View all Graduate jobs from Tata Steel

Wat ga je doen?

Sta jij als young professional voor je eerste carrièrestap? Dan biedt Tata Steel je een uitgebreid pakket aan ontwikkelingsmogelijkheden en een functie waarin jij je tot professional kunt ontwikkelen.

Als Technoloog IJzermaken initieer en leid je verbeteringsprojecten die gericht zijn op zowel proces als verbeteringen op het ( tussen)  product. Je werkt daarvoor samen met stakeholders van productie, proces technologen en technisch beheer in de fabrieken. Jouw focus is het optimaliseren van de mix van ijzererts en kolen gedurende het proces van grondstof tot vloeibaar staal. Als procestechnoloog in het IJzermaken gebied (van grondstof tot vloeibaar ruwijzer) voor zowel Nederland als UK.
In deze rol draag je bij aan verbeterprogramma’s gericht op  het optimale gebruik van grondstoffen  en kostenreductie in het maken van vloeibaar staal. In deze rol draag je zorg voor het verbeteren van de stabiliteit van de processen en het terugbrengen van afwijkingen.
 
Vanuit het Centre of Expertise draag je, samen met andere technologen, zorg voor het voldoen aan (toekomstige) eisen van klanten en het kunnen produceren op een stabiel en laag kosten niveau. Daarnaast lever je een bijdrage aan het realiseren van een `lean' productieproces met een stabiele procesvoering en ondersteun je productie met specialistische kennis.
 
Specifieke taken zijn o.a.:

 • Coördineren en uitvoeren van technologische verbeterprojecten in multi disciplinaire teams
 • Analyseren en verbeteren van proces- en kwaliteitsperformance
 • Bedenken en implementeren van verbeteringen in de procesvoering en procesmodellen.

Samen met andere afdelingen ideeën ontwikkelen en implementeren om onze kosten verder te verlagen

Read more

Herken jij jezelf hierin?

Als je liefde en passie voor techniek hebt én je bent in staat om je ideeën te realiseren in onze productie organisatie, dan ben jij de top academicus waar wij naar op zoek zijn. Als Proces Technoloog IJzermaken ga je zichtbare resultaten boeken. Om dat te doen moet je wel voldoen aan de volgende eisen:

 • een afgeronde relevante universitaire technische Master in bijvoorbeeld Applied Earth Sciences, Natuurkunde of Chemische technologie
 • excellente studieresultaten
 • sterke analytische en statistische vaardigheden
 • goede communicatieve vaardigheden in zowel de Nederlandse als Engelse taal
 • goede sociale vaardigheden en overtuigingskracht
 • teamwork hoog in het vaandel
 • resultaatgerichte houding: je weet je verbeter-ideeën uit te leggen èn te implementeren in onze produktie-installaties.
Read more

Wat bieden wij jou?

Tegenover de hoge eisen die wij stellen, geven wij je ook veel terug:

 • je krijgt een manager als mentor, waardoor je toegang hebt tot een schat aan ervaring en in rap tempo je interne netwerk kunt uitbreiden
 • je krijgt een intern opleidingsprogramma door middel van coaching on-the-job en vakinhoudelijke en persoonlijke trainingen. Je kunt hierbij denken aan procestechnologische trainingen, maar ook aan Influencing Workshops waar je handvatten aangereikt krijgt over het invoeren van ideeën en het constructief omgaan met weerstand
 • ervaring uitwisselen met, of uitgezonden worden naar onze collega's in Engeland behoort tot de mogelijkheden

natuurlijk kun je ook rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals 28 vakantiedagen en 11,5 ADV, winstdeling en uitstekende pensioenregeling,

Read more

Wat is jouw werkomgeving?

De afdeling Process  Development  Heavy End van Technical MLE is verantwoordelijk voor het technologisch en economisch optimaliseren van de processen in IJzer en Staalmaken. Daarbij worden enerzijds de aan te kopen grondstoffen gereviewed voor gebruik in de fabrieken, en anderzijds voeren we verbeter projecten uit in de fabrieken. De omzet  in deze fabrieken is 1,5 tot 2 miljard euro, dat is de reden , dat we met grote focus werken aan nieuwe opportunities voor de verschillende werkeenheden om onze kosten verder te kunnen verlagen.

Read more

Working at Tata Steel

Branche
Technology / Industry
Number of countries
50
Headquarters Holland
IJmuiden
Employee abroad
35000
Turnover
11000