Officier Vlieger Luchtmacht | StartersVacatures.be
Business Talent Network

Ministerie van DefensieOfficier Vlieger Luchtmacht

Application deadline 04-07-2016
Category

Techniek

...
>> View all
Level
HBO
Location
Landelijk
Deadline:
04-07-2016 (For Past)
Category:

Techniek

Level:
HBO
Location:
Landelijk
Start date:
-
04-07-2016
Deadline
Past
View all Graduate jobs from Ministerie van Defensie

Officier Vlieger Luchtmacht

Met vliegtuigen en helikopters leveren vliegers de airpower van de Luchtmacht. Zij zorgen voor gevechtsondersteuning maar ook voor transport van mensen en materieel. Is vliegen jouw passie en houd je van avontuur? Dan is vlieger worden bij de Koninklijke Luchtmacht dé functie voor jou.

Read more

Wat ga je doen?

Je hoofdtaak is natuurlijk vliegen, maar je voert ook in teamverband veel grondtaken uit binnen je squadron. Verder deel je je ervaringen met andere vliegers. Na afloop van elke vlucht kijk je of er verbeterpunten zijn en bespreek je die. Het doel van je vluchten is afhankelijk van de machine waarmee je vliegt. 
Als Apache-vlieger bied je gevechtsondersteuning vanuit de lucht, de grondtroepen rekenen op je. 
Als Cougar, NH-90 of Chinook-vlieger ben je verantwoordelijk voor het transport van materieel en mensen. Je lading is divers en je werkterrein de wereld. 
Als F-16-vlieger verdedig je het Nederlandse luchtruim en dat van onze NAVO-bondgenoten. Daarnaast ondersteun je de grondtroepen.

 Op welk type je ook vliegt, het is altijd belangrijk dat je je kennis op peil houdt door veel te oefenen en te studeren op nieuwe technieken en apparatuur. Een andere belangrijke taak is hulpverlening: je vliegt gewonden met een helikopter naar een hospitaal of helpt bij het bestrijden van een brand.

Read more

Wie zoeken we?

  • e hebt minstens een HAVO-diploma met wiskunde A/B/D. Voor HBO'ers geldt dat zij examen moeten hebben gedaan in wiskunde op ten minste havo-niveau met een eindcijfer van 6 of hoger (hbo techniek voldoet aan die eis). Voor een buitenlands diploma geldt dat het niveau ten minste vergelijkbaar moet zijn met bovenstaande eisen en dat je Nederlands en Engels als examenvak hebt gedaan of Nederlands als tweede taal (NT2) op niveau 4.
  • Je leeftijd is bij aanvang van de opleiding minstens 17 jaar en hooguit 25 jaar en 11 maanden.
  • Je lengte ligt tussen 160 en 193 cm. Ben je tussen 193 en 200 cm dan pas je wellicht toch in een bepaald vliegtuigtype. Maak dan gebruik van onze ‘meten is weten’service van de Luchtmacht (0346-334302).
  • Je mag een bril of lenzen dragen. Een oogafwijking tussen +2/-2 vormt in principe geen probleem.
  • Als je ogen zijn gelaserd met de methode PRK, Lasek of Lasik (Lasik niet voor F-16-vlieger) maak je kans dat je wordt goedgekeurd. Valt je oogafwijking buiten de waarden van -2 of +2, bel dan even met de ‘meten is weten’ service van de Luchtmacht (0346-334302).
Read more

Wat bieden we?

 • Een vliegopleiding die jou geen geld kost!
 • Je salaris is afhankelijk is van je rang, leeftijd en ervaring. Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden van Defensie vind je op deze pagina. Salaris ontvang je ook tijdens je opleiding.
 • Vliegen is voor velen een droombaan. En die kan bij ons werkelijkheid worden. In hightech materieel. Temidden van fijne collega’s met wie je een hecht team vormt. Na het afronden van je opleiding krijg je een aanstelling als Officier Vlieger van tien jaar. We bieden bovendien de mogelijkheid om op onze kosten verder te studeren.
 • Daarnaast bieden we je iets wat andere werkgevers niet kunnen: unieke werk- en levenservaring en de kans om wereldwijd bij te dragen aan vrede en veiligheid.

”Let op! Je solliciteert op de functie van vlieger. Deze selectie wordt op dit moment herzien, wat betekent dat de selectieprocedure gaat veranderen. Je kunt jezelf natuurlijk alvast aanmelden door op onderstaande knop te klikken. Wij nemen je aanmelding dan in behandeling en gaan je z.s.m. oproepen voor de nieuwe selectieprocedure vanaf januari 2016”.

Read more

Working at Ministerie van Defensie

Branche
Government / Education / Research
Number of countries
1
Headquarters Holland
Den Haag
Employee in NL
58000