Luchtverkeersleider | StartersVacatures.be
Business Talent Network

Luchtverkeersleider

Application deadline Always open
Category

Communicatie

Finance

HR

Marketing

Sales

Techniek

...
>> View all
Level
HBO & WO
Location
Heel Nederland
Deadline:
(Always open)
Category:

Communicatie

,

Finance

,

HR

,

Marketing

,

Sales

,

Techniek

Level:
HBO & WO
Location:
Heel Nederland
Start date:
-
Deadline
Always open

Luchtverkeersleider

Heb jij een hbo werk- en denkniveau en ben je niet ouder dan 26? Zoek je een praktijkgerichte opleiding die je niets kost maar wel gegarandeerd een droombaan oplevert? En ben je creatief, kun je duidelijk communiceren en denken in oplossingen? Laat dan de luchtverkeersleider in je los.

Read more

Over de functie

Als luchtverkeersleider zorg je 24/7 voor het begeleiden van vliegtuigen in ons luchtruim en op Nederlandse vliegvelden. Dat kan uiteraard op Schiphol, maar ook op de luchthavens van Rotterdam, Groningen en Maastricht.

Je kunt werken als Toren verkeersleider of Area Control Centre verkeersleider:

  • Als Torenverkeersleider begeleid je vanuit de toren vliegtuigen in de directe omgeving van de luchthaven. Je werkt ook op de afdeling Approach waar je met behulp van de radar het vliegverkeer in een groter gebied rondom de luchthaven afhandelt.
  • In het Area Control Centre begeleid je vliegtuigen in de hogere luchtlagen binnen het Nederlandse luchtruim en heb je contact met verkeersleiders in de aangrenzende landen.  
Read more

Selectie en opleiding

Luchtverkeersleider is een verantwoordelijke baan. Daarom bestaat het selectietraject uit meerdere onderdelen. Achtereenvolgens doorloop je capaciteitentests, een groepsassessment, een simulatieronde en een interview. Wanneer je het volledige selectietraject doorloopt, weet je na ongeveer 6 weken of je kunt starten met de opleiding tot luchtverkeersleider. 

De opleiding tot luchtverkeersleider bestaat uit 2 delen. Tijdens de Initial Training in het 1e jaar worden theorielessen en oefeningen op de simulator afgewisseld. Zo krijg je een voorproefje van alle verschillende soorten luchtverkeersleiding die er zijn. Je werkt bijvoorbeeld vanuit een gesimuleerde toren, maar neemt ook plaats achter het radarscherm van zowel het lagere luchtruim als het luchtruim op 5 km hoogte. Hierna volgt de Unit Training, waarin je in 3 jaar tijd alle theorie in de praktijk gaat brengen. Je draait mee in de praktijk en maakt veel uren in de simulator, zodat je goed voorbereid wordt op je functie van allround verkeersleider.

Read more

Arbeidsvoorwaarden

Wij vragen veel van onze mensen, maar daar staat een stevig pakket arbeidsvoorwaarden tegenover. Bij aanvang van je studie verdien je direct al een salaris van € 26.500,– bruto per jaar. Dit loopt tijdens de studie verder op. Ben je volledig bevoegd, dan verdien je ongeveer € 75.000,- op jaarbasis.

Read more

Doorgroeimogelijkheden

Naast je taken als luchtverkeersleider kun je binnen onze organisatie bijdragen aan het vergroten en verspreiden van kennis op diverse terreinen en jezelf hierin verder ontwikkelen. Je kunt bijvoorbeeld teammanager van een groep operationele medewerkers worden, of operationeel supervisor. Ook zijn er luchtverkeersleiders die meewerken aan technische innovaties, opleidingen geven, betrokken zijn bij de ontwikkeling van nieuwe luchtruimprocedures of voorlichting geven op scholen en carrièrebeurzen. Binnen onze internationale werkomgeving is er altijd wel een plek te vinden die past bij jouw ambities.

Read more

Interesse?

Meld je aan voor een voorlichting of solliciteer direct op luchtverkeersleider.nl

Read more