Streaming Systems Engineer | StartersVacatures.be
Business Talent Network

KPNStreaming Systems Engineer

Application deadline 31-12-2015
Category

IT

...
>> View all
Level
HBO & WO
Location
Amersfoort
Deadline:
31-12-2015 (For Past)
Category:

IT

Level:
HBO & WO
Location:
Amersfoort
Start date:
-
31-12-2015
Deadline
Past
View all Graduate jobs from KPN

Jouw rol als Streaming Systems Engineer

Meer dan 2 miljoen klanten willen graag live en ongestoord kijken naar tv-kanalen en on-demand media die KPN levert op TV, PC en mobiele apparaten. Ze houden ervan dat iTV online en Play gewoon werkt en men tv-programma’s terug kan kijken, overal en altijd. Als de specialist op het gebied van internet streaming met software ontwikkeling ervaring, houd jij je bezig met innovatie en projecten binnen het werkveld TV en media voor operationeel beheer, applicatiebeheer, systeembeheer, of servicemanagement (problemmanagement en analyse werk).

Als Streaming Systems Engineer ben je verantwoordelijk voor:

 • Het realiseren en verbeteren van KPN’s streaming capaciteiten.
 • Ontplooien en implementeren van nieuwe diensten en technologieën op het gebied van internet streaming via mobiele apps of Connected/Smart TV’s zoals Chromecast en Android TV.
 • Bepalen van de impact van nieuwe telecommunicatie concepten (zoals moderne videoplatformen in de cloud of 4K Ultra HD-tv) op dienstlevering van KPN en bedenken van migratie scenario’s.
 • Projectplanning en begeleiding van de bouw- en testfase door inhoudelijke aansturing van engineers en/of leveranciers.
 • Volgen van nieuwe technologieën en IT standaarden en de praktische toepasbaarheid hiervan.
Read more

Wat verwachten wij van jou?

Wij zijn op zoek naar toppers die de ambitie én de capaciteiten hebben om snel door te groeien binnen KPN. In termen van academische prestaties en persoonlijke ontwikkeling is dit het soort profiel dat we voor ogen hebben:

 • Bovengemiddeld HBO* of WO denkniveau met typisch een opleiding in techniek, ICT of toegepaste wiskunde.
 • Uit je cv of motivatiebrief  blijkt duidelijk jouw fascinatie met TV, video of streaming.
 • Interesse in streaming diensten, IPTV, OTT, encoding/transcoding, DRM, cloud en state-of-the-art ICT ontwerpmethoden, engineering-, programmeer- en testtechnieken.

* HBO’ers zullen op WO-capaciteiten getest worden na cv-selectie.

Read more

Wat bieden wij?

 • Werken in een zeer uitdagende innovatiemarkt en een enthousiast kennisbedrijf in hoogwaardige technische omgevingen.
 • 37-urige werkweek, een toeslag van 12,5% van je bruto maandsalaris (CAO budget), vergoeding reiskosten woning-werk, mobiele telefoon en laptop, 50% korting op KPN producten & diensten en uitstekende pensioenvoorwaarden.
 • Goede doorgroei- en opleidingsmogelijkheden (KPN Academy) en een persoonlijk opleidingsbudget van € 1.000, -. Sterker nog, we verwachten van jou dat jij je blijft ontwikkelen!
Read more

Over KPN iTV

Koninklijke KPN is marktleider op het gebied van ICT en telecommunicatie in Nederland. Samen met zo’n 19.000 collega’s word je verantwoordelijk voor een excellente dienstverlening aan onze klanten. Als je over die juiste mentaliteit beschikt, krijg je veel ruimte, vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid.

Via een centraal IPTV-platform in de cloud worden alle tv-kanalen en on-demand media gestreamd. KPN heeft een groeiend marktaandeel van inmiddels 25% van de Nederlandse tv-markt met meer dan 2 miljoen klanten.

Read more

Working at KPN

Branche
Telecom / IT
Technology / Industry
Number of countries
5
Headquarters Holland
Den Haag
Employee abroad
30599