(Junior) Business Risk Specialist | StartersVacatures.be
Business Talent Network

Essent(Junior) Business Risk Specialist

Application deadline 16-03-2016
Category

Finance

Management

Risk

...
>> View all
Level
WO
Location
Noord-Brabant
Deadline:
16-03-2016 (For Past)
Category:

Finance

,

Management

,

Risk

Level:
WO
Location:
Noord-Brabant
Start date:
-
16-03-2016
Deadline
Past
View all Graduate jobs from Essent

Onze organisatie

Essent is een Nederlands energiebedrijf en als onderdeel van RWE actief op de internationale energiemarkt. Die markt verandert constant. Klanten zijn kritisch, de concurrentie verhevigt, er is veel aandacht voor klimaatverandering en de technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Al deze veranderingen vragen om inventiviteit, transparantie, sympathiek leiderschap en het waarmaken van onze beloftes. Werken bij Essent betekent dan ook volop kansen om jezelf te ontwikkelen in een uitdagende internationale omgeving waar iedereen zichzelf kan zijn.

Read more

Jouw functie

Wij zijn op zoek naar een ambitieuze high potential, die zich wil ontwikkelen in risk management en de energiesector. In deze functie bereid je je voor op een toekomstige rol als (Senior) Risk Specialist en ontwikkel je een breed scala aan kennis en vaardigheden op het gebied van risicomanagement.

We verwachten veel van je. Een eerste vereiste is dat je beschikt over een masterdiploma, voorkeur in de studierichting Bedrijfskunde of Finance. Daarnaast verwachten we dat je zelf initiatief neemt, je leergierig en ondernemend bent. Maar bovenal verwachten we dat je tastbaar resultaat levert. Laat zien dat je bij Essent het verschil maakt.

Risicomanagement: essentieel voor de toekomst van Essent

Essent staat voor grote uitdagingen. Het realiseren van doelstellingen in deze dynamische omgeving vraagt om solide risicomanagement. Het is onder andere de taak van Risk Management om de business te helpen risico's te identificeren en te managen. Binnen Commercial Risk Management staat de business centraal. Je zult dus veel samenwerken met onze zakelijke en consumenten units. In jouw functie werk je mee aan het analyseren van verschillende risico's, het inschatten van de effecten ervan en het ontwikkelen van maatregelen om risico's en rendement in balans te houden. 

Jouw functie
Risk management begint met het begrijpen van de business. Een belangrijk deel van je werkzaamheden bestaat dan ook uit het modelleren van business processen. Ook verwachten we van je dat je de business adviseert en challenged over de risico's binnen deze processen en maatregelen. Ook is het aan jou om nieuwe producten en proposities te reviewen. Dit is je kans om te laten zien dat je het inzicht, de analytische vaardigheden en de vastberadenheid hebt om tot beslissingen te komen die het verschil maken.

Jouw team
Je maakt onderdeel uit van het Commercial Risk Management team. Dit team bestaat uit 8-10 personen en wordt aangestuurd door de Manager Commercial Risk Management. Binnen het team ben je mede verantwoordelijk voor de risk activiteiten van een van de drie Strategische Business Units (SBU). Je voert deze activiteiten samen uit met een Senior en een Medior Risk Specialist.

Read more

Jouw profiel

Kennis
- Een relevante academische opleiding (bedrijfskundig of financieel)
- 1-2 jaar ervaring, bij voorkeur in een risk management rol, consultancy of financiële rol
- Affiniteit met:
o Risicomanagement
o AO/IC 
o Kennis van financiële en IT processen
o Kennis van de energiesector is een pre

Competenties en vaardigheden
- Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, en een flinke dosis overtuigingskracht.
- Je beschikt over sterke analytische vaardigheden en weet goed tot de essentie van zaken te komen.
- Je bent proactief, resultaatgericht en hebt een hands-on mentaliteit
- Je bent goed in samenwerken, waarbij je de voorkeur geeft aan een praktische insteek.
- Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Read more

Ons aanbod

Essent is een uitstekende werkgever met een prima arbeidsvoorwaardenpakket en uitdagende ontwikkelmogelijkheden. De werksfeer bij Essent is open en informeel, het werkklimaat dynamisch en inspirerend. Essent doet graag een beroep op je creativiteit, betrokkenheid en persoonlijke verantwoordelijkheid, welke functie je ook bekleedt. Essent hecht grote waarde aan de juiste werk-privébalans en biedt ruime faciliteiten om jou daarin te ondersteunen.

Read more

Meer weten?

Voor meer informatie, neem contact op met Marielle de Koning, Sr. Talent Recruiter. Interim oplossingen behoren niet tot de mogelijkheden. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld en de vacature is beschikbaar totdat deze niet meer zichtbaar is op werkenbijessent.nl. De selectieprocedure bestaat doorgaans uit een kort telefonisch gesprek, twee selectiegesprekken op locatie en een afrondend gesprek. 

Voor meer informatie over RWE en haar kernwaarden klik hier!

Read more

Working at Essent

Branche
Banking/Finance
Consultancy
Technology / Industry
Energy sector
Headquarters Holland
's-Hertogenbosch
Employee abroad
6500
Employee in NL
3000