Junior Associate L&R | StartersVacatures.be
Business Talent Network

DLA PiperJunior Associate L&R

Application deadline 21-06-2016
Category

Juridische

...
>> View all
Level
WO
Location
Amsterdam
Deadline:
21-06-2016 (For Past)
Category:

Juridische

Level:
WO
Location:
Amsterdam
Start date:
-
21-06-2016
Deadline
Past
View all Graduate jobs from DLA Piper

Omschrijving

DLA Piper Nederland is onderdeel van DLA Piper, een van de grootste juridische dienstverleners wereldwijd. We zijn gevestigd in ruim 78 steden verdeeld over 34 landen in Europa, Azie, Afrika, het Midden-Oosten, Australië, Canada en de Verenigde Staten. Onze klanten, maar ook onze medewerkers profiteren van onze internationale slagkracht. Als DLA Piper zijn wij een relatief jong merk in onze branche. We zijn in korte tijd gegroeid en hebben de ambitie om verder te groeien. Onze vestiging in Amsterdam bestaat sinds 2005 en combineert het beste van twee werelden: we zijn diepgeworteld in de Nederlandse markt, maar profiteren ook van de voordelen en uitdagingen van onze internationale omvang.

Bij DLA Piper Nederland werken we met ruim 250 juristen in verschillende teams (praktijkgroepen en sectorteams) samen om onze cliënten fullservice dienstverlening te kunnen bieden van het hoogste niveau. Dat doen we voor grote Nederlandse cliënten en voor toonaangevende internationale ondernemingen uit verschillende sectoren.

 

Read more

Kwalificaties

Wij zijn op zoek naar een Junior Associate voor de afdeling Litigation & Regulatory. Deze praktijkgroep heeft een lange traditie op het gebied van procederen en heeft daarin een vooraanstaande positie verworven, zowel binnen Nederland als internationaal. De Litigation & Regulatory praktijk van DLA Piper bestaat uit bijna 30 advocaten die voor nationale en internationale cliënten adviseren en procederen op het terrein van commercial litigation, arbitrage, Banking Litigation en Financial Regulatory, aansprakelijkheidsrecht, verzekeringsrecht, Corporate Litigation, EU/Competition, Aanbestedingsrecht, Trade, Safety/Health/Environment en Corporate Crime & Investigations. De advocaten beschikken over ervaring en expertise bij het behandelen en oplossen van geschillen, zowel binnen als buiten rechte. Binnen een hecht en enthousiast team krijg je direct je eigen verantwoordelijkheden. Je wordt betrokken bij verschillende zaken voor zowel nationale als internationale cliënten.
 
Affiniteit met het algemeen bestuursrecht heeft de voorkeur. Je gaat je in een team van 5 collega's richten op internationale- en nationale regulering van het energierecht, luchtvaartwetgeving, (voedsel-) veiligheid, handhaving en omgevingsrecht, waaronder milieu en ruimtelijke ordening.
Bij voorkeur komen wij in contact met kandidaten met aantoonbare (student-) stage ervaring bij een vergelijkbaar kantoor. De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:
 • Het voorbereiden van processtukken
 • Het schrijven van notities en adviezen
Het analyseren van juridische vraagstukken
Read more

Vereisten:

 • privaatrechtelijk en/of bestuursrechtelijk afgestudeerd met goede studieresultaten
 • kennis van en/of ervaring met milieurecht is een pre
 • zeer goede vaardigheden op het gebied van schriftelijke en mondelinge communicatie
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • overtuigingskracht
 • dienstverlenend en flexibel
 • teamplayer
 • gedreven, hands-on, proactief
 • creatief, oplossingsgericht en commercieel sensitief

Wij bieden een markconform salaris en uitstekende ontwikkelingsmogelijkheden.

Read more

Working at DLA Piper

Branche
Law / Fiscal / Notary
Number of countries
31
Headquarters Holland
Amsterdam
Employee abroad
8000
Employee in NL
250