Product Specialist Entertainment België | StartersVacatures.be
Business Talent Network

bol.comProduct Specialist Entertainment België

Application deadline 07-03-2016
Category

Communicatie

Marketing

Operations

...
>> View all
Level
HBO & WO
Minimum years of experience
Minimum years of experience: 
3
Location
Utrecht
Deadline:
07-03-2016 (For Past)
Category:

Communicatie

,

Marketing

,

Operations

Level:
HBO & WO
Location:
Utrecht
Minimum years of experience:
3
Start date:
-
07-03-2016
Deadline
Past
View all Graduate jobs from bol.com

Functie omschrijving

Ruim 6 miljoen Nederlanders en Belgen weten inmiddels dat bol.com de winkel van ons allemaal is. Omdat je bij ons kiest uit ruim 10 miljoen artikelen. Omdat al die artikelen op al je devices makkelijk te vinden zijn. En omdat elk bezoek een inspirerende, ‘strikt persoonlijke’ winkelervaring is. Twee belangrijke aanjagers van die winkelervaring zijn de vindbaarheid van onze artikelen en de kwaliteit van de content. Wil jij daar een hands-on bijdrage aan leveren? En combineer je marketinginstinct met communicatief talent? Bewijs bij bol.com dat je weet wat er in het entertainment wereldje speelt!

Als Product Specialist Entertainment België beheer en optimaliseer je de content voor (een deel van) onze Vlaamse film- en muziekwinkel. Daarbij verplaats je jezelf in allerlei klanten – van liefhebbers van het betere zwijmelwerk tot slasher fans – en ben je inspirerend ‘reisleider’ van de klantervaring. Hoe zoeken mensen in Google naar hun favoriete acteurs of artiesten? Rolt onze SEO strategie dan de rode loper voor ze uit of eindigen ze bij een concullega? Zijn plotbeschrijvingen wel zo duidelijk als we denken? En welke series schitteren door afwezigheid, maar staan hoog op je ‘heerlijk onderuit in je zetel’ verlanglijstje?

Jij analyseert en optimaliseert de content, inclusief de wegen die naar die content leiden, signaleert irritatiepunten of huh? momenten en adviseert over oplossingen en verbeteringen. Intern door te schakelen met bijvoorbeeld onze Buyers en extern door met partners of leveranciers te sparren. Hoe kunnen we content aanleverprocessen optimaliseren? En hoe kunnen we campagnes – denk aan de lancering van blockbusters of aan de uitreiking van de Mia’s – op elkaar afstemmen? Verder pas je productattributen aan zodat films en cd’s beter en sneller worden gevonden. Is een film fantasy of toch SciFi? Verder verzorg je pakkende beschrijvingen voor nieuwe titels, denk je mee over visuals en stimuleer je cross- en upselling door slimme koppelingen te maken. Uiteraard denk je constant na over manieren om het aanbod op individuele kijkers toe te spitsen en volg je de trends van opening tot awards, zodat je altijd weet welke nieuwe releases eraan zitten te komen.

Read more

In het kort

  • Klantgericht analyseren en optimaliseren van de content
  • Maximaliseren zichtbaarheid en vindbaarheid van ons film- en serieaanbod
  • Signaleren commerciële kansen, terugkoppelen naar in- en externe stakeholders
  • Meedenken over en coördineren van acties en campagnes
Read more

Wie jij bent

Als geboren Belg kun jij jezelf uiteraard makkelijk in landgenoten verplaatsen en vind je moeiteloos de juiste tone of voice. Een vlotte pen is onmisbaar, ervaring met digitale fotobewerking een troef.  Een gezonde dosis inlevingsvermogen is onmisbaar, want je moet je zowel in (bijvoorbeeld) liefhebbers van romantische komedies als in filmhuis fans kunnen verplaatsen.  Of weet jij fans van schlager -én rockmuziek te inspireren?  Omdat de entertainment en boeken industrie heel dynamisch is – de bestsellers van vandaag zijn de klassiekers van (over)morgen – moet je bestand zijn tegen tijdsdruk en deadlines. Als je ervaring met online marketing hebt, is dat uiteraard een pre, maar ook starters nodigen we graag uit om hun talenten in de spotlight te zetten.

Read more

Must haves

  • Commercieel instinct, procesmatig inzicht en een aangeboren ‘verbeterdrive’
  • Je koppelt een sterk klantgerichte instelling aan een analytische mindset
  • Enkele jaren werkervaring, liefst in een online setting
  • Kennis van Vlaamse films en muziek en van de relevante producenten en leveranciers
  • Je bent initiatiefrijk, verantwoordelijk, immuun voor deadlinestress en kwaliteitsbewust
Read more

Jouw werkomgeving

In deze functie werk je in het hart van onze content-organisatie. Je levert een directe bijdrage aan de klantervaring van meer dan 6 miljoen mensen en hebt volop kansen om mee te denken over manieren om klanten nog intensiever bij het film- en serieaanbod te betrekken. Je mag rekenen op collega’s met passie voor e-commerce. En omdat zij hun kennis graag delen, ontwikkel jij je in recordtempo.

Read more

Working at bol.com

Branche
FMCG
Retail
Headquarters Holland
Utrecht
Employee in NL
1200