Oracle BI Developer | StartersVacatures.be
Business Talent Network

bol.comOracle BI Developer

Application deadline 07-03-2016
Category

Engineering

IT

...
>> View all
Level
HBO & WO
Minimum years of experience
Minimum years of experience: 
5
Location
Utrecht
Deadline:
07-03-2016 (For Past)
Category:

Engineering

,

IT

Level:
HBO & WO
Location:
Utrecht
Minimum years of experience:
5
Start date:
-
07-03-2016
Deadline
Past
View all Graduate jobs from bol.com

De functie

Met ruim vijf miljoen klanten, bijna tien miljoen unieke producten en miljoenen pageviews per dag is bol.com het schoolvoorbeeld van een big data omgeving. Die omgeving wordt ontwikkeld en onderhouden door 40 Scrum teams; aanjagers van interne innovatie en externe klanttevredenheid. Omdat innovatie bij bol.com altijd een sterke IT-component heeft, krijgen onze IT professionals de vrijheid om zich te onderscheiden en te ontwikkelen. Dat die vrijheid tot aansprekende resultaten leidt, blijkt uit de externe interesse in onze oplossingen. Zo spreken onze BI experts op internationale congressen en events, zoals de Enterprise Data and BI Conference. Heb jij een hoog BI IQ? En lijkt het je uitdagend om na een jaar ‘traditioneel’ relationeel ontwikkelen, de technologische grenzen (denk aan Hadoop en alternatieve end user tools) op te zoeken én over te steken? Bewijs bij bol.com dat je BI tot in de finesses beheerst!

Als BI Software Engineer sta je aan de basis van een schaalbare, service oriented BI architectuur die onze eindgebruikers in staat stelt proactief op klantvoorkeuren in te spelen. In eerste instantie richt je jouw vizier op het ontwikkelen van ‘traditionele’ BI oplossingen, waarbij Oracle en relationele databases je primaire speelveld zijn. Je benut jouw kennis van dimensional modelling om business requirements naar werkbare en schaalbare oplossingen (tools, dashboards) te vertalen. Bovendien optimaliseer je de ETL frameworks, waarbij performance en toekomstbestendigheid je belangrijkste doelstellingen zijn. Hoewel de tools en technieken waar je het eerste jaar mee werkt relatief uitgekristalliseerd zijn, is de omgeving bijzonder uitdagend. Zo telt onze relationele data store meer dan 1 miljard order status records!

Omdat bol.com volop investeert in innovatieve oplossingen die recht doen aan onze big data omgeving, verschuift je rol gaandeweg richting schaalbare platformen en tooling. Denk bijvoorbeeld aan Hadoop (ons cluster telt 68 nodes, met 12 cores per node en een effectieve capaciteit van >1 PB) en niet-relationele databases. Maar ook de implementatie van alternatieve end user tools en data virtualisatie behoren tot jouw aandachtsgebied.

Read more

In het kort

  • Ontwikkelen en optimaliseren van schaalbare BI oplossingen in Oracle
  • Ontwikkelen en implementeren van ETL systemen
  • Implementeren en verankeren van een BI visie
  • Ontwikkelen van BI oplossingen voor Hadoop/niet relationele databases
  • In the lead bij de ontwikkeling van data virtualisatie
Read more

Wie jij bent

Je bent een ambitieuze en pragmatische BI Software Engineer met een solide trackrecord in Business Intelligence. Je voelt je volkomen thuis in Oracle en relationele databases (SQL, PL/SQL, eventueel aangevuld met OBIEE) en denkt van nature in schaalbare oplossingen. Goed business begrip is essentieel, net als communicatieve skills. Bovendien is het belangrijk dat je een mission critical instelling hebt, je verantwoordelijk voelt voor ‘jouw’ oplossingen en bij issues snel en slagvaardig actie onderneemt, ook als je manager even niet in de buurt is om je aanpak te valideren. Uiteraard heb je passie voor de trends op BI gebied en neem je graag een inspirerende en coachende rol op je.

Read more

Must haves

  • Master in technisch informatica of bedrijfskunde, 5+ jaar relevante werkervaring
  • Bewezen BI track record, inclusief dimensional modelling en ETL
  • Communicatieve skills; je kunt complexe inzichten overdragen aan niet IT’ers
  • Ervaring met Scrum en Agile
  • Resultaatgedreven, begrip voor eindgebruikers, innovatief en bevlogen
Read more

Jouw werkomgeving

Bol.com biedt je een big data werkomgeving waarbinnen Scrum en Agile dé organisatiebrede standaard zijn. Dankzij ontwikkeltrajecten, congressen, hackathons en – last but not least – de constante terugkoppeling door teamleden, kun je jouw ontwikkelhorizon razendsnel verbreden. Een mix van cutting edge en proven technology? Een open, informele setting, waarin eigen initiatief verwacht én beloond wordt? Een think future, act now filosofie met een hoofdrol voor continuous delivery? Choose Your Own Device (CYOD) + tooling? Welkom bij bol.com!

Read more

Working at bol.com

Branche
FMCG
Retail
Headquarters Holland
Utrecht
Employee in NL
1200