IT Young Professional | StartersVacatures.be
Business Talent Network

bol.comIT Young Professional

Application deadline 07-03-2016
Category

IT

Techniek

...
>> View all
Level
WO
Minimum years of experience
Minimum years of experience: 
1
Location
Utrecht
Deadline:
07-03-2016 (For Past)
Category:

IT

,

Techniek

Level:
WO
Location:
Utrecht
Minimum years of experience:
1
Start date:
-
07-03-2016
Deadline
Past
View all Graduate jobs from bol.com

IT Young Professional

Een big-data omgeving die op ‘build it, run it, love it’ basis wordt ontwikkeld én geserviced door bijna 40 Scrumteams? Een think future, act now filosofie met een hoofdrol voor continuous delivery? Giving back to the community? Werken aan tooling die 5+ miljoen klanten inspireert? Het zijn allemaal redenen om bol.com hoog op je werkgeversverlanglijstje te zetten. Maar er is meer. Zo biedt bol.com je een uniek, in-house development-programma dat je in vier stappen meeneemt op een onvergetelijke reis door het meest innovatieve IT landschap van Nederland en België. Tablet, laptop en smartphone in je backpack? We reserveren alvast een plekje in de eerste IT klasse!

Read more

Stap 1: Explore IT

Iedere reis begint met het verkennen van je omgeving. De eerste acht maanden staan dan ook in het teken van die ‘scouting mission’. Waanzinnig uitdagend, want je draait volop mee in het Scrum team, werkt aan concrete assignments én geeft je persoonlijke ontwikkeling een boost tijdens sociale events, hackathons, seminars, conferences en in onze Java dojo. Haal jij moeiteloos de zwarte band?

Read more

Stap 2: My bol.com factor

IT skills zijn superbelangrijk. Maar als je echt het verschil wilt maken, moet je natuurlijk weten wat onze organisatie, medewerkers en klanten beweegt. Maar ook wat jezelf beweegt, waar ga jij van stralen? Dat (en meer!) ontdek je in ongeveer zes maanden via inspirerende meet & greets met managers en operationele medewerkers.

Read more

Stap 3: Out of the (ITDev) box

De ‘I’ in ‘IT’ staat voor ‘informatie’, maar ook voor ‘individueel’ en ‘innovatief’. Talentvolle IT’ers die deze twee i’s graag met trotse hoofdletters schrijven, dagen we uit deel te nemen aan het optionele Out of the (ITDev) box traject. Hoe wil jij de business helpen? En welke kansen zie je om revolutionaire innovaties door te voeren? Hét traject voor IT’ers die grensoverschrijdend willen denken en werken!

Read more

Stap 4: The Challenge

De Challenge gebruiken we om te reflecteren op jouw ontwikkeling tijdens dit programma. Maar kijken we ook naar jouw uitdaging voor de toekomst. Die stippel je bij bol.com grotendeels zelf uit. Wij voorzien je van een GPS om het big data landschap te overzien. Jij bepaalt hoe de route naar je droombestemming verloopt. Kun jij die open uitdaging aan?

Read more

Als IT Young Professional

Als IT Young Professional ontdek je hoe Scrum/ Agile een bijdrage aan de business- ambities kunnen leveren. Hoe je ruim vijf miljoen klanten de ‘customer journey of a lifetime’ kunt bieden. En hoe big data kan worden benut om die klantreis steeds persoonlijker te maken. Maar je ontdekt ook waar nu precies jouw passie en kracht ligt. Ben je een geboren IT kunstenaar die geniale stukjes code op het beeldscherm schildert of vind je het een uitdaging om apps 24/7, 365 te laten werken? En ben je daarnaast de verbindingsman die abstracte business wensen naar concrete user Stories en requirements kan vertalen?

In dit programma werk je bijvoorbeeld aan het refactoren van bol.com om ons platform klaar te houden en te maken voor de toekomst. Of misschien kom je wel in het team terecht dat verantwoordelijk is voor het volledig responsive houden van bol.com, zodat onze site ook goed werkt op tablet en smartphone. Je denkt in ieder geval altijd vanuit ‘you build it, you run it, you love it! Ontdek het tijdens ons IT YP Programma:

Read more

Iets voor jou?

Het bol.com IT Young Professional Programma is bedoeld voor (even adem halen) ondernemende, inspirerende, geeky, skilled, open, leergierige, innovatie-gedreven, analytisch sterke, business minded, klantgerichte en (vooral) enthousiaste technische IT talenten met deze must haves:

  • Afgeronde relevante Bachelor- of Master (Informatica of vergelijkbaar)
  • Focus op efficiënte, schaalbare en herhaalbare oplossingen
  • Je staat graag met een been in de operatie
  • Passie voor de nieuwste tools en technieken met sterke affiniteit voor Software Development
  • Een gezond mespuntje business instinct
  • Je wilt kennis non-stop delen met je peers.
Read more

Interesse?

Solliciteer dan snel!

Read more

Ervaring IT Young Professional programma

Feike Geerts is deelnemer van het IT Young Professional programma van Bol.com. Het hele artikel kun je hier lezen. 

“Via een vacature voor het IT Young Professional programma op Tweakers.net. Dat is hoe ik na mijn master Information Science bij bol.com terecht ben gekomen! Wat me meteen aansprak, was de dynamiek en de focus op nieuwe technologieën. Er werken veel jonge, talentvolle mensen waar je gigantisch veel energie van krijgt. Bovendien is het werk inhoudelijk heel interessant. Zo heeft ‘mijn’ Scrum team de afgelopen maanden de Verkoopanalyse omgeving onder handen genomen. Hier kunnen duizenden externe verkopers nu exact zien hoe ze presteren. Hoe ‘scoren’ hun artikelen op prijs ten opzichte van andere verkopers? Hoe ontwikkelt de omzet zich? En hoe zit het met de pageviews per artikel? We ontsluiten die complexe data op basis van Hadoop en bieden verkopers maximaal zicht en grip op hun performance. Nog een tip voor nieuwe collega’s; als iemand jarig is, wordt er altijd op taart getrakteerd. En daarvoor word je per mail uitgenodigd. Als je zoete trek hebt, is een quick scan van je mailtjes dus voldoende om te achterhalen waar je een gebakje kunt scoren!”

Read more

Working at bol.com

Branche
FMCG
Retail
Headquarters Holland
Utrecht
Employee in NL
1200