Fiscalist Omzetbelasting unit Financiële Instellingen | StartersVacatures.be
Business Talent Network

BelastingdienstFiscalist Omzetbelasting unit Financiële Instellingen

Application deadline 18-09-2016
Category

Fiscaal

...
>> View all
Level
WO
Minimum years of experience
Minimum years of experience: 
0
Location
Amsterdam
Deadline:
18-09-2016 (For Past)
Category:

Fiscaal

Level:
WO
Location:
Amsterdam
Minimum years of experience:
0
Start date:
-
18-09-2016
Deadline
Past
View all Graduate jobs from Belastingdienst

Functieomschrijving

Ben jij fiscaal specialist op het gebied van omzetbelasting en ga je complexe fiscale problematiek niet uit de weg? Heb jij affiniteit met financiële instellingen en gevoel voor het heersende krachtenveld in deze sector? Wil jij jouw kennis en kunde delen met collega’s in een organisatie die ertoe doet en essentieel is voor een gezonde bv Nederland? Ben jij de nieuwe fiscalist omzetbelasting van de directie grote ondernemingen van de Belastingdienst in Amsterdam? 

In jouw rol van fiscalist omzetbelasting behandel je complexe vraagstukken op het gebied van de omzetbelasting van financiële instellingen in Nederland. Denk hierbij aan banken, verzekeringsmaatschappijen en effectenbedrijven en aan bijvoorbeeld participatiemaatschappijen, marketmakers en leasebedrijven. Je bent werkzaam in een behandelteam met ongeveer 25 collega’s en verricht jouw werkzaamheden in overleg met de klantcoördinator die de regie heeft over de totale klantbehandeling. In het team is samenwerking en betrokkenheid essentieel om zo gezamenlijk een optimale klantbehandeling te kunnen bewerkstelligen. 

Je gaat in gesprek met instellingen over (voorgenomen) activiteiten en plannen die fiscale consequenties hebben. Ook behandel je verzoeken, bezwaren en beroepsprocedures. Je bent voortdurend bezig met het verhogen van het compliant gedrag van de betrokken bedrijven.

De Belastingdienst wil graag de compliance van burgers en bedrijven bevorderen. Transparantie, samenwerking en werken vanuit vertrouwen staan hierin centraal. Het is van belang dat je de belangen van de diverse stakeholders, zoals de Nederlandse Bank en AFM, onderkent. Het spreekt voor zich dat jouw communicatieve vaardigheden, persoonlijke drijfveren en overtuigingen die deze doelstelling ondersteunen, hierin een rol van betekenis spelen.

Read more

Functie-eisen

 
  • Je bent in het bezit van een wo-diploma fiscale economie of fiscaal recht.
  • Je hebt ruime actuele en relevante werkervaring als fiscalist, bijvoorbeeld bij een advies- of accountantskantoor.
  • Je beschikt over goede en actuele kennis van de omzetbelasting.
  • Het is een pre als je beschikt over ervaring met omzetbelasting bij een (grote) financiële instelling.  

Jouw competenties?

  • zelfontwikkeling
  • durf
  • samenwerken
  • klantgerichtheid
  • overtuigingskracht

Wat vinden we nog meer belangrijk?
Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden. Je staat stevig in je schoenen en laat je niet snel uit het veld slaan. Tegelijkertijd ben je flexibel, toon je initiatief en heb je inlevingsvermogen. Je bent een gelijkwaardig en representatief gesprekspartner. Door je passie voor je vak ben je altijd uitstekend op de hoogte van relevante ontwikkelingen in de fiscale wet- en regelgeving en als zodanig ben je dan ook vraagbaak voor jouw collega’s; je deelt jouw kennis en je verhoogt de professionaliteit van het team. Natuurlijk wil je ook jezelf altijd blijven ontwikkelen, vakinhoudelijk en persoonlijk om op die manier bij te dragen aan de Belastingdienst van de toekomst. 

Read more

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau schaal 11, schaal 12, schaal 13,
Minimum salaris: € 2996 bruto per maand
Maximum salaris: € 5837 bruto per maand

(Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.)

Read more

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Read more

Working at Belastingdienst

Branche
Government / Education / Research
Headquarters Holland
Amsterdam