Juridisch Adviseur Civielrecht - oud | StartersVacatures.be
Business Talent Network

AchmeaJuridisch Adviseur Civielrecht - oud

Application deadline 11-12-2014
Start date 15-01-2015
Category

Juridische

...
>> View all
Level
HBO
Minimum years of experience
Minimum years of experience: 
0
Location
Tilburg
Deadline:
11-12-2014 (For Past)
Category:

Juridische

Level:
HBO
Location:
Tilburg
Minimum years of experience:
0
Start date:
15-01-2015
11-12-2014
Deadline
Past
View all Graduate jobs from Achmea

Juridisch Adviseur Civielrecht - Tilburg

Wil jij als juridisch adviseur zaken oplossen, waar iedereen mee te maken krijgt? Wil jij leren hoe je een geschil goed uit moet vragen, hoe je om moet gaan met emoties en hoe je binnen een zo kort mogelijk tijd een klant kunt ontzorgen? Dan ben jij onze nieuwe collega binnen het contact center van Achmea Rechtsbijstand! Je bent telefonisch het eerste aanspreekpunt voor alle binnenkomende vragen op het gebied van Civielrecht.

Read more

De functie

Als Juridisch Adviseur registreer je nieuwe verzoeken en stel je polisdekkingen vast. Dit betekent dat je de klant identificeert, en vervolgens een digitaal dossier aanlegt. 

Hierna bekijk je hoe de zaak het beste afgehandeld kan worden en adviseer je de klant waar mogelijk direct juridisch inhoudelijk over zijn/haar rechtspositie. Hierbij houd je in het bijzonder rekening met de klantwens en onderzoek je actief welke acties de klant zelf al dan niet kan ondernemen. 

Je handelt alle meldingen, die op het Front Office behandeld worden dusdanig af, dat er een goede balans ontstaat tussen de verwerkingstijd en de kwaliteit van de meldingen. Dit is gebaseerd op 
vastgestelde normen binnen het Front Office. 

Als Juridisch Adviseur heb je kennis van en adviseer je over de rechtsgebieden arbeidsrecht, civiel recht en bestuursrecht. Waarbij je op één van deze rechtsgebieden start met een interne opleiding. Wanneer je op je eerste rechtsgebied naar wens functioneert, wordt je door middel van het volgen van een interne opleiding voorbereidt het volgende rechtsgebied. Na ongeveer één jaar ben je op alle rechtsgebieden inzetbaar.

Read more

Het profiel

Als Juridisch Adviseur heb je: 
- Een afgeronde studie HBO rechten (geen MER of SJD), specialisatie civiel recht of een afgeronde bachelor WO Nederlands Recht, afstudeerrichting civiel recht. 
- relevante kennis en ervaring richting consumentenrecht is een pré. 
- Bij voorkeur werkervaring in een Contact Center opgedaan. 
- Goede en parate kennis van verbintenissenrecht is van groot belang. 
- Zeer goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. 

Je beschikt over de volgende competenties: 
- Klantgericht 
- Autonoom 
- Resultaatgericht 
- Besluitvaardig 
- Analytisch 
- Snel kunnen schakelen 

Tevens ben je bereid tot het volgen van aanvullende opleidingen en vaardigheidstrainingen. Ook ben je in staat om te werken volgens de vastgestelde normen binnen het Front Office. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Wegens het dynamische karakter van deze functie ben je pro-actief en flexibel ingesteld. Je werkt binnen het roosterprotocol dat actief is op de afdeling.

Read more

Jouw afdeling

Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) maakt onderdeel uit van het Achmea-concern en werkt voor de labels Avéro, Centraal Beheer, FBTO en Interpolis. We helpen jaarlijks 170.000 particuliere en zakelijke klanten die via hun rechtsbijstandverzekering een conflict willen oplossen. Bijvoorbeeld met de overheid of een werkgever. Met circa 650 medewerkers zijn we de grootste en dé bepalende rechtshulpverlener in Nederland met locaties in Tilburg, Leiden, Apeldoorn en Leeuwarden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Tilburg. 

Intake & Advies is het procesgericht juridisch contactcenter van SAR. Wij ontzorgen onze klanten professioneel en klantgedacht. Op dit contactcenter werken ca. 100 (juridisch) adviseurs. Op de afdeling Intake & Advies vindt het (veelal telefonische) eerste contact met de klant plaats. Intake & Advies neemt de melding aan, beoordeelt polisdekking en biedt de klant een op maat gesneden inhoudelijk advies of communiceert op heldere wijze over de verdere afhandeling van een dossier door bijvoorbeeld de afdeling Algemene Juridische Zaken en Bijzondere Juridische Zaken van SAR. Daarnaast zijn er nog de afdelingen Klantenservice en Inkoop & Uitbesteding, met elk hun eigen taken. 

Vanwege de contactomgeving, wordt op Intake & Advies gewerkt met heldere kwantiteits- en kwaliteitseisen waaraan je als medewerker moet voldoen. Binnen Intake & Advies kennen wij werkstromen als inbound, outbound en post. Vanuit de afdeling Business Support word je dagelijks ingedeeld op een werkstroom.

Read more

Wij bieden

Een afwisselende baan in een moderne, enthousiaste organisatie met uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste eindejaarsuitkering, goede pensioenvoorzieningen en een marktconform salaris. Het menselijk kapitaal is voor Achmea van grote waarde. Dit betekent voor jou als mogelijke nieuwe collega ruime mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling. Het betreft een functie voor 32-36 uur per week, met standplaats Tilburg. Wij bieden een jaarcontract, met een salaris van E2.143,51 tot E 2.987,06 bruto per maand op basis van 36 uur per week.  

De sollicitatieprocedure ziet er als volgt uit: 
- telefonisch interview 
- persoonlijkheids- en intelligentietest per mail via Berenschot 
- bij een positieve uitslag van de test een 1e gesprek met een teamleider en specialist 
- assessment 
- arbeidsvoorwaardengesprek. 

De startdatum is januari 2015. Let wel dat je de 1e maand fulltime beschikbaar dient te zijn i.v.m. het interne opleidingstraject.

Read more

Solliciteren en meer weten?

Indien je inhoudelijke of vragen m.b.t. het proces hebt, kun je contact opnemen met Marjolein Wardekker, Recruiter op 06- 20478070 

Wij verwachten een motivatiebrief waarin je beschrijft waarom Achmea Rechtsbijstand jou aanspreekt, wat je kennis en ervaring met civielrecht is en wat jouw toegevoegde waarde zal zijn. Als laatste vragen wij jou je cijferlijst en een lijst van de in het laatste jaar gevolgde vakken bij te voegen. Deze kun je niet apart toevoegen, dus adviseren wij deze achter je brief of cv te hangen.

Read more

Working at Achmea

Branche
Banking/Finance
Pension / Insurance
Number of countries
5
Headquarters Holland
Apeldoorn
Employee abroad
18000
Employee in NL
15000
Turnover
500