Junior Financial Risk Manager Insurance - Zeist | StartersVacatures.be
Business Talent Network

AchmeaJunior Financial Risk Manager Insurance - Zeist

Application deadline 11-12-2014
Category

Finance

Management

...
>> View all
Level
WO
Location
Zeist
Deadline:
11-12-2014 (For Past)
Category:

Finance

,

Management

Level:
WO
Location:
Zeist
Start date:
-
11-12-2014
Deadline
Past
View all Graduate jobs from Achmea

De functie

Als Junior Financial Risk Manager heb je een actieve rol bij de opstelling, implementatie en handhaving van beleid voor het managen van Market Risk, Counterparty Default Risk en Liquidity Risk. Dit doe je door de dialoog aan te gaan en te onderhouden met de relevante eerste lijns afdelingen en door op de hoogte te blijven van actuele interne en externe ontwikkelingen. Daarnaast ben je mede verantwoordelijk voor de methodologie van het interne model voor Market Risk. Je bent hierin proactief, resultaatgericht én actiegericht. Je draagt zorg voor optimale samenwerking met andere afdelingen in de keten en stimuleert je team om deze samenwerking op te zoeken.

Read more

Het profiel

Als Financial Risk Manager beschik je over een afgeronde WO-opleiding financiele economie, econometrie, wiskunde of gelijkwaardig. Mogelijk ben je al gestart met FRM (GARP). Je hebt relevante werkervaring in de financiële markten en je vind het een uitdaging om financiële risico's op een zo goed mogelijk manier inzichtelijk maken en beheersbaar te houden. Je bent in staat om complexe materie op een begrijpelijke en overtuigende manier uit te leggen aan klanten en interne gebruikers van risico informatie. Naast analytische vaardigheden zijn communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk) dus essentieel. Verder ben je proactief, gedreven, resultaatgericht en een echte teamplayer. 

Binnen Achmea stellen wij het klantbelang centraal. Dit betekent dat wij alleen producten en diensten aanbieden met toegevoegde waarde voor de klant op de lange termijn. Het is daarom belangrijk dat je in deze functie de belangen van de klant onderkent en zichtbaar afweegt ongeacht of je nu direct of indirect klantcontact hebt. Je geeft de klant wat hij/zij werkelijk nodig heeft. 

Read more

Jouw afdeling

Financial Risk Management (FRM) is de tweede lijns risico management afdeling van Achmea voor de financiële risico's: Market Risk, Counterparty Default Risk en Liquidity Risk. Voor deze risico’s wordt door FRM in overleg met de eerste lijn het beleid opgesteld en limieten bepaald op basis waarvan deze risico’s moeten worden gemanaged. Daarnaast zorgt FRM voor naleving van het beleid. Dit laatste onder andere door het controleren en opstellen van risicorapportages en het beoordelen van beleggingsvoorstellen en nieuwe tegenpartijen. 

FRM is bovendien verantwoordelijk voor de methodologie van het intern model voor Market Risk dat voor Solvency Capital Requirements onder Solvency II berekeningen gebruikt zal worden. Een belangrijk onderdeel hiervan is de Economische Scenario Generator. 

FRM heeft een doelbezetting van 5 FTE en vormt samen met de teams Life, Non Life en Health Risk de afdeling Financial Risk Management als onderdeel van Risk & Compliance. 

De vacature ontstaat vanwege doorstroom binnen huidige team.

Read more

Wij bieden

Een afwisselende baan in een moderne, enthousiaste organisatie met uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste eindejaarsuitkering, goede pensioenvoorzieningen en een marktconform salaris. De functie heeft als standplaats Zeist.

Read more

Solliciteren en meer weten?

Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Jasper de Weerdt, recruiter, op telefoonnummer (06) 57552507 of solliciteer direct via de “solliciteer” button op deze pagina en overtuig ons van je ambities en geschiktheid, het is dan aan ons om jou te overtuigen over de mogelijkheden binnen Achmea. 
  
Een online assessment en Pre Employmentscreening is vast onderdeel van de selectie.

Read more

Working at Achmea

Branche
Banking/Finance
Pension / Insurance
Number of countries
5
Headquarters Holland
Apeldoorn
Employee abroad
18000
Employee in NL
15000
Turnover
500