District Sales Manager North | StartersVacatures.be
Business Talent Network

AB InBevDistrict Sales Manager North

Application deadline 09-05-2016
Category

Communicatie

Sales

...
>> View all
Level
HBO
Location
Heel Nederland
Deadline:
09-05-2016 (For Past)
Category:

Communicatie

,

Sales

Level:
HBO
Location:
Heel Nederland
Start date:
-
09-05-2016
Deadline
Past
View all Graduate jobs from AB InBev

Over ons bedrijf

Anheuser –Busch InBev is wereldwijd marktleider in bierbrouwen en één van de top vijf FMCG’s. Beer, het originele sociale netwerk, brengt al duizenden jaren mensen samen. Met meer dan 200 producten wereldwijd, blijven wij onze connectie met de consumenten versterken.  Dankzij onze klantgerichtheid en sales mentaliteit zijn we vandaag nr. 1 of nr. 2 in de markt in 19 landen.

Met een hoofdkantoor in Leuven (België), heeft Anheuser-Busch InBev de mogelijkheid om de kracht van ongeveer 155.000 werknemers in 25 verschillende landen over de gehele wereld te bundelen.  In 2013 reasliseerde we een omzet 43.2 Billion USD. AB InBev werkt in zes operationele zones: Noord Amerika , Latijns Amerika (noord), Latijns Amerika (zuid), Mexico, Europa en Azië. Hierdoor kunnen onze consumenten over de hele wereld genieten van onze bieren.

Read more

Taakomschrijving

Aan de basis van ons dynamisch groeimodel staat dit eenvoudige principe centraal: er mag niets tussen ongelooflijk getalenteerde mensen en hun versnelde carrière komen.

Daarom dromen we groots, kijken we naar de toekomst en niet naar het verleden, plaatsen we talent centraal en nemen we mensen in dienst die beter kunnen worden dan we zelf zijn.

Bij AB InBev kom je terecht in een gedreven team met behoefte om te groeien en een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

De opportuniteit is er. Maak het waar!

Read more

De Functie

Als District Sales Manager North zal je verantwoordelijk zijn voor het plannen, organiseren, initiëren, leiden en controleren van activiteiten van de account managers ter optimalisering van de verkoop van het productassortiment in het noorden van het land. 
De activiteiten richten zich op het verbeteren van het marktaandeel AB InBev producten binnen het eigen gebied, het verhogen van de omzet binnen het district en het realiseren van een gezonde overall rentabiliteit.

Als District Sales Manager North vertaal je het On Trade beleid van de Nederlandse organisatie naar concrete activiteiten en doet voorstellen ter optimalisatie van het beleid. Je stelt daartoe jaarplannen op met realistische en cijfermatige targets, voert dit uit en verhoogt de prestaties op individueel en teamniveau.

De District Sales Manager is budgetverantwoordelijkheid voor volume, omzet, rendement, commerciële kosten, groei marktaandeel en investeringen.

Verder investeer je in en onderhoudt je relaties met in- en externe netwerken. Zo biedt je ondersteuning aan en onderhoud je de zakelijke contacten met de Wholesalers in de regio (o.a. Bongers, Scheerder en Veldboer & Deli XL) en horecaondernemers. Als District Sales Manager overzie je, door relevante (vak)kennis en expertise, de consequenties op efficiëntie en resultaat van de overeengekomen afspraken met de Wholesalers en de horecaondernemers.
Je bent daarenboven eveneens verantwoordelijk voor de bewaking van debiteurensaldi.
Verder voer je het Wholesaler Excellence Programma uit bij de aangesloten VIA agenten.

De District Sales Manager North is verantwoordelijk voor het managen en coachen van 5 Horeca Accountmanagers en 1 Business Development Representative. 
Je zorgt ervoor dat de morning call, de wekelijkse sales-meeting en de coaching dagen met zijn Horeca accountmanagers worden uitgevoerd (conform WCCP-richtlijnen).

Als District Sales Manager maak je deel uit van het Management Team Wholesalers en National Accounts Management Team.

Read more

Profiel

  • Afgeronde opleiding op HBO-niveau, bij voorkeur HEAO-CE of Hoge Hotelschool;
  • Aantoonbare commerciële ervaring en prestaties;
  • Leidinggevende capaciteiten met coaching vaardigheden;
  • Financieel en juridisch inzicht;
  • Netwerker en relatiebouwer (zowel in- als extern);
  • Initiatiefrijk en teamplayer met een hoge drive;
  • Resultaatgericht;
  • In staat planmatig te werken.
Read more

Working at AB InBev

Branche
FMCG
Headquarters Holland
Breda