Overslaan en naar de inhoud gaan

Stagiair ruimtelijke ordening

Richting(en): Overige |
Niveau: HBO
Locatie: Haarlem
Startdatum: 05 februari 2024
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Ben jij nieuwsgierig naar kustlijnen en de vergunningen die daarbij horen? Wil jij graag een onderzoek uitvoeren naar de trends in de verleende vergunningen? Ben jij goed in het uitvoeren van bureauonderzoek en het voeren van gesprekken? Lees dan snel verder, want deze stage is iets voor jou!

Wij zijn op zoek naar een stagiair die ons kan ondersteunen bij het onderzoek naar de kustlijn en vergunningen. Het doel van het onderzoek is om een trend te ontdekken in de verleende vergunningen binnen de gemeenten van West-Nederland Noord (WNN) en om de kustlijn in kaart te brengen. Hierbij wordt gekeken naar welke vergunningen op welke termijnen wel of niet meer verleend kunnen worden.

Jouw taken zullen bestaan uit:
• Het uitvoeren van bureauonderzoek naar vergunningen en kustlijn;
• Het voeren van gesprekken met gemeenten en het waterschap;
• Het opstellen van een rapport waarin de trends in de verleende vergunningen worden beschreven;
• Het opstellen van een rapport waarin de kustlijn van WNN in kaart wordt gebracht;
• Het opstellen van een rapport waaruit blijkt welke vergunningen op welke termijnen wel of niet meer verleend kunnen worden.

Functie-eisen

• je volgt een mbo- of hbo- opleiding in de richting van kustmanagement, ruimtelijke ordening, geografie, planologie, milieu, organisatiekunde of bestuurskunde;
• je herkent je in de competenties: zelfstandig, analytisch, gespreksvaardig en je bent in staat verbanden te leggen.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris Min €747 - Max €747 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Minimaal aantal uur per week 24
Maximaal aantal uur per week 32

Werk je minder dan 40 uur? Dan is je vergoeding naar rato. Naast je stagevergoeding heb je recht op betaalde vakantie-uren.

Indien je geen studentenreisproduct hebt, kom je in aanmerking voor een mobiliteitskaart van Rijkswaterstaat. Let op! Dit geldt alleen indien je geen recht meer hebt op een OV-chipkaart. Indien je wel in het bezit bent van een studentreisproduct, maar extra reiskosten maakt t.b.v. de uitvoer van je stagewerkzaamheden dan kan je deze reiskosten declareren.

Bijzonderheden

• eerst kennismaken met Rijkswaterstaat? Kom dan op vrijdag 10 november van 12.45 – 16.45 uur naar Build Your Future in Utrecht. Dit is een event om kennis te maken met Rijkswaterstaat en de stagemogelijkheden te ontdekken. Meld je hier aan! Let op! Tijdens dit event is het niet mogelijk om kennis te maken met de vacaturehouders van de stages. Heb je een vraag over een stage? Neem dan contact op met stage@rws.nl;
• deze stage is zowel mogelijk als meeloop- en afstudeer/onderzoeksstage;
• je kunt alleen stagelopen bij Rijkswaterstaat als je staat ingeschreven bij een onderwijsinstelling;
• de stage start in januari/februari 2024 en duurt tot juli 2024. De exacte start- en einddatum bepalen we in onderling overleg;
• de stage is in eerste instantie voor 24 tot 32 uur per week. Mocht dit niet passen, dan kunnen we uiteraard in overleg bepalen voor hoeveel uur jij stage komt lopen;
• heb je inhoudelijke vragen over deze stagevacature? Neem dan contact op met het Stagebureau, via stage@rws.nl.

Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland.
Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Other possibilities

werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Adviseur omgeving

Consulting, Overige

Rijkswaterstaat - Meerdere locaties

Werk samen met Rijkswaterstaat en maak het verschil in het complexe speelveld met weg- en watergebruikers, gemeenten, omwonenden, ingenieursbureaus, belangenorganisaties en bedrijven. Jouw expertise in omgevingsmanagement voor water- en wegenprojecten is waar we naar op zoek zijn. Doe mee en draag bij aan het creëren en behouden van overzicht voor alle partijen. Gun jezelf een baan met toekomst en solliciteer bij Rijkswaterstaat!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Elke dag ben je betrokken bij complexe infrastructurele projecten gericht op de instandhouding, het onderhouden of verbeteren van het (vaar)wegennetwerk of het watersysteem. Projecten zoals vervanging van de geluidsschermen op de A10het onderhoud van de kanaalbruggen en sluizenvervanging van de Haringvlietbrug of de aanleg van een onderwaterbos. Als adviseur omgeving werk je in de voorbereiding of uitvoering van projecten.

Een greep uit jouw werkzaamheden:

  • ophalen van de klanteisen bij belanghebbenden;
  • maken van stakeholderanalyses;
  • ontwerpen van de communicatieaanpak;
  • organiseren van informatieavonden voor omwonenden.

Moet er een omgevingsonderzoek worden uitgevoerd door een marktpartij? Dan benader je in overleg met de omgevingsmanager de juiste partners en zorg je dat zij de juiste producten opleveren. Ook leg en onderhoud je contact met stakeholders, zoals de gemeente, de provincie, Staatsbosbeheer en (vaar)weggebruikers.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Als adviseur omgeving help je bij het behouden van overzicht en inzicht in het complexe speelveld van de verschillende betrokken partijen. In samenwerking met je collega's denk je mee over de manier waarop en wanneer deze partijen kunnen participeren in de planvorming en realisatie van projecten. Ook speel jij een rol in de organisatie hiervan. Je bewaakt de processen en risico’s op het gebied van verkeersmanagement, communicatie en conditionering, zoals vergunningverlening.

Daarnaast maak je kennis met het voorbereiden van bestuurlijke overleggen en overeenkomsten. Afhankelijk van de complexiteit en de omvang ga je zelf in gesprek met stakeholders of ondersteun je de omgevingsmanager daarin. De ene keer praat je met een bestuurder, de andere keer zit je aan de keukentafel met een omwonende of sta je de voorzitter van de lokale werkgroep natuur te woord.
Hands-on werken daar beleef jij plezier aan. Je hebt oog voor zorgvuldige en tijdige communicatie, vaak in samenwerking met de communicatieadviseur. Je werkt mee aan diverse inhoudelijke producten die overeenkomsten en besluitvormingen ondersteunen. Denk hierbij aan onderzoeken naar kabels en leidingen, bodemkwaliteit, archeologie en niet-gesprongen explosieven, een bereikbaarheidsstrategie en een ruimtelijk inpassingsplan.

Wat wij aan jou waarderen
Je krijgt energie van het betrekken van de omgeving in onze projecten. Je denkt daarbij in mogelijkheden, je bent zorgvuldig, creatief en resultaatgericht. Samenwerken en netwerken gaan je makkelijk af en je voelt je thuis in een politieke en complexe omgeving. In jouw communicatie ben je helder en in jouw manier van werken ben je transparant.

Je houdt wel van een beetje reuring en dynamiek en je weet daarin hoofd- en bijzaken goed te onderscheiden. Je werkt proactief: door jouw contacten signaleer je tijdig mogelijke knelpunten en brengt deze in het omgevingsteam in. Je bent leergierig op je vakgebied en vindt het leuk om ook bij te dragen aan de ontwikkeling van de afdeling. Een technische achtergrond is niet nodig; wel heb je affiniteit met het werkveld van Rijkswaterstaat.

Nieuwsgierig geworden?
Wij hebben regelmatig vacatures voor deze functie, dus mocht je alvast willen kennismaken, bel of app met onze adviseur Werving en Selectie Dorien van Eijnsbergen via 06-20310069. Zij kijkt ernaar uit je te woord te staan!

En wil je meer weten over onze projecten en werkzaamheden?
Binnen Rijkswaterstaat werken we aan een grote diversiteit aan projecten. Lees meer over de bouw van een windpark of een zandsuppletie voor het in stand houden van de waterveiligheid van de zeewering (duin, strand en vooroever) of het onderhoud van onze stormvloedkeringentunnels of wegen.

Adviseur omgeving
werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Surveyor hydrografie

Overige

Rijkswaterstaat - Middelburg

Bij het realiseren, onderhouden en beveiligen van infrastructurele projecten is het essentieel dat we binnen Rijkswaterstaat over de juiste informatie beschikken. De afdeling Mobiel Meten voert daartoe jaarlijks honderden mobiele metingen uit en geeft advies op het gebied van hydrografie, hydraulica en ecologie. Daarnaast leveren wij specialistisch advies op het gebied van wegdekmetingen. Dit vind jij interessant. Lees dus vooral verder!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Als surveyor ligt het inhoudelijke zwaartepunt van jouw werkzaamheden in het werkveld bodemligging, ofwel hydrografie en terrestrische metingen.

Qua locatie ligt het zwaartepunt van je werk in de provincie Zeeland. Je bent hier verantwoordelijk voor de kwaliteit en de onbetwistbaarheid van de zelf ingewonnen data. Dit gebeurt met multibeam, sonar en GPS landmeetapparatuur. Met jouw inhoudelijke kennis geef je technisch advies voor contracten van Rijkswaterstaat.

Je bent meetleider bij metingen die we zelf uitvoeren. Daarbij ben je verantwoordelijk voor het succesvol doorlopen van het hele proces van informatieverzameling. Naast de voorbereiding en uitvoering van de meting is een belangrijke rol weggelegd op het gebied van validatie, presentatie en opslag van data in de landelijke opslagsystemen. Zo zorg jij voor de juiste informatie om onze infrastructurele projecten veilig te (onder)houden! De functie is dus een combinatie tussen werkzaamheden binnen en buiten.

Naast het zelfstandig uitvoeren van metingen geef je ook voortdurend technisch advies over in te kopen en ingekochte data.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Jij gaat dus vaak zelfstandig aan de slag, maar je werkt ook graag en nauw samen met contractteams binnen de diverse onderdelen van Rijkswaterstaat. Je geniet van de verantwoordelijkheid die hierbij hoort. Zo gebruiken we jouw kennis en ervaring bij het verbeteren van de informatievoorziening van Rijkswaterstaat en bij het uitdragen van onze kennis als één organisatie.

Je houdt ervan om jezelf en je bedrijfsonderdeel te laten groeien. Je doet daarom suggesties voor de verbetering van jouw werkproces en je anticipeert hierbij op ontwikkelingen en innovaties. Hiermee zorg je voor constante kwaliteitsborging en verbetering van onze data-inwinning.

Wat wij aan jou waarderen
Doordat je goed prioriteiten stelt, plan en bewaak jij de voortgang van jouw (meet)opdrachten. Je stemt met je collega’s af hoe je een en ander het meest optimaal realiseert. Je bereidt metingen voor, voert ze uit, keurt ze goed en slaat ze op in de landelijke opslagsystemen. Aangezien jij hier goed in bent, werk je nauw samen in de keten, zowel binnen als buiten de afdeling.

Meer weten?
Solliciteer direct, we kijken uit naar je reactie! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Of wil je eerst inhoudelijk meer weten over de functie? Bel of app dan met Marco van der Sluijs, operationeel manager Mobiel Meten, via 06-29266173. Hij staat je graag te woord!

Surveyor hydrografie
werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Operationeel adviseur wegverkeer en officier van dienst | Geldrop

Overige

Rijkswaterstaat - Geldrop

Het is vrijdagmiddag, je hebt de piketdienst voor een week overgenomen van je collega Officier van Dienst. Recreatie- woon- en werkverkeer zijn zich vroeg in de middag al gaan mengen op de A58 en A67. Het belooft een druk weekend te worden op de weg. Jij staat paraat voor de weginspecteurs voor vragen en bij opschaling van grote incidenten ga je op locatie en neem je de leiding over van de weginspecteurs. Jouw werkweek is tijdens kantooruren flink gevuld met allerhande werkzaamheden, waaronder je portefeuillewerk: bijvoorbeeld voor de portefeuille Handhaving, Facilitair of Incident-Management. Meer weten? Lees snel verder!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol

Als operationeel adviseur ben je de schakel tussen de weginspecteurs en de teamleider. Jij bent hier de verbindende factor en weet wat er speelt binnen het team. Je ondersteunt de weginspecteurs bij vragen en coacht ze in hun werk. Je rijdt geregeld met de weginspecteurs mee, dit als begeleiding in incidentmanagement, maar ook om collegiale gesprekken te voeren en dan zie je meteen hoe onze wegen erbij liggen.

Je bent actief in één van de landelijke portefeuilles. Jij zorgt met jouw kennis en ervaring dat de input vanuit de operatie buiten op landelijk niveau wordt besproken. Ook zorg je dat de landelijke afspraken vertaald worden naar de operationeel werkende collega’s. Binnen je werkgebied neem je ook deel aan overleggen op operationeel niveau. Je bent actief betrokken bij projecten en werkzaamheden.

De Officier van Dienst van Rijkswaterstaat is het aanspreekpunt en hoogste vertegenwoordiger van Rijkswaterstaat in het veld op de locatie van de calamiteit of crisis. De Officier van Dienst leidt het bestrijdingsteam en vertegenwoordigt RWS in het ‘motorkapoverleg’ of het Commando Plaats Incident (CoPI) overleg in het geval van multidisciplinaire opschaling. Onder het bestrijdingsteam vallen onder andere weginspecteurs, contractpartners als aannemers, bergers en de verkeerscentrale.

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Jij bent een teamspeler en je houdt ervan om de spil te zijn tussen de weginspecteurs, collega operationeel adviseurs en teamleider. Jij haalt energie uit het coachen van de weginspecteurs op hun vaardigheden binnen incidenten management. Jij kijkt trots terug als je samen met je collega’s een incident tot een goed einde hebt gebracht. Je had de veiligheid goed en snel op orde en vervolgens samen met de andere hulpdiensten de doorstroming weer op gang gebracht.
Het schakelen tussen de verschillende taken (beleid en operationeel) geeft voor jou de perfecte uitdaging. Je krijgt energie wanneer je een vertaalslag hebt kunnen maken van de operatie buiten naar keuzes op landelijk niveau, maar ook wanneer je het landelijke beleid hebt uitgerold binnen de operatie.

Wat wij aan jou waarderen

Je bent iemand die gemakkelijk verbindingen legt met anderen, zowel binnen als buiten de organisatie. Daarin begrijp jij de dynamiek rond politieke en bestuurlijke besluitvorming en de gevoeligheden. Jij voelt goed aan wat er speelt en bent je bewust van de omgeving waarin je werkzaam bent. Als er richting een bepaald doel wordt gewerkt, ga jij daarvoor en krijg jij jouw collega's daarin mee. Daarin ben je loyaal aan de belangen van de organisatie én aan je collega’s.
Als Officier van Dienst neem je verantwoordelijkheid in de zorg voor al het personeel ter plaatse en dien je het Rijkswaterstaat belang. Je bent flexibel in het werken buiten kantoortijden. Lees verder bij bijzonderheden.

Je neemt de volgende competenties mee:

  • je bent communicatief vaardig in woord en schrift;
  • je kunt plannen en organiseren;
  • je kunt leiding en sturing geven en ontvangen;
  • besluitvaardigheid (onder druk);
  • stressbestendigheid;
  • integer in woord en daad.

Meer weten of solliciteren?

Graag ontvangen wij naast jouw CV, je motivatie om bij ons te komen werken. Wil je nu eerst nog meer weten voordat je gaat solliciteren? Heb je vooraf nog vragen hebben over de inhoud van deze functie? Bel dan Kimberley Schiks, Adviseur Vakbekwaamheid Officieren van Dienst Rijkswaterstaat, via 06-11028984.


Wil je meer weten over deze functie? Martijn Thielen, Inhoudelijk Teamleider OvD, via 06-53254979. Of bekijk onze interviews van collega's die werkzaam zijn in het wegverkeer bij Rijkswaterstaat.

Vacaturenummer: VWM-D-23-098

Operationeel adviseur wegverkeer en officier van dienst | Geldrop