Overslaan en naar de inhoud gaan

Coördinator robotisering

Richting(en): IT / ICT |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Utrecht
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Wil jij als expert op het gebied van robotisering bijdragen aan het efficiënter maken van handmatig uitgevoerde processen bij Rijkswaterstaat (RWS)? Repeterende handelingen die handmatig worden uitgevoerd zijn foutgevoelig en niet uitdagend voor een medewerker om uit te voeren. Gaat jouw bloed sneller stromen van Robotic Process Automation? Wellicht ben jij dan onze nieuwe coördinator robotisering, lees snel verder!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Robotic Process Automation (RPA) is een opkomende ontwikkeling bij Rijkswaterstaat. Als inhoudelijk coördinator robotisering ben je samen met de RPA beheerder/ontwikkelaar verantwoordelijk voor het vormgeven van RPA bij het organisatieonderdeel de Corporate Dienst bij Rijkswaterstaat. Je zorgt voor een gestroomlijnd, transparant en voorspelbaar RPA-proces voor ontwikkelaar, beheerders en klanten.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Als aanspreekpunt voor RPA-gerelateerde zaken op tactisch en strategisch niveau zorg jij dat alle belanghebbenden op de hoogte worden gehouden. De ambitie is om het RPA-team de komende jaren te laten groeien met extra ontwikkelaars en beheerders om het proces rondom robotisering binnen Rijkswaterstaat verder door te ontwikkelen. Als inhoudelijk coördinator robotisering heb jij hier een bepalende rol in. Waar verdere verbeteringen nodig zijn, sta jij klaar om ze aan te pakken. Waar nodig spring je inhoudelijk bij en ben je sparringpartner voor de RPA beheerder/ontwikkelaar.
Met jouw enthousiasme en inzet ben je een ambassadeur voor RPA en onze afdeling met als uiteindelijk resultaat dat RPA verder wordt verankerd in de dienstverlening van de Corporate Dienst.

Wat wij aan jou waarderen
Met jouw RPA-expertise beheer jij de RPA-ontwikkelstrategie van Rijkswaterstaat en houd je de ontwikkelagenda up tot date. We waarderen jouw analytische vaardigheden en jij geeft advies bij botaanvragen, zowel rondom bots die al ontwikkeld zijn, als bij aanvragen voor de ontwikkeling van nieuwe bots. Als het op organiseren aankomt ben jij ons nieuwe talent: jij zorgt voor de vastlegging van documentatie rondom bots (aanvraag, proces-design document, solution design document, botbeheer tool). Verder ben jij in je element in een coachende en bepalende rol bij het door ontwikkelen van het RPA-team en de bijbehorende expertise.

Kom alvast kennismaken!
Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Wil je eerst meer informatie over de vacature voordat je gaat solliciteren? Of wil je inhoudelijk meer weten over de functie? Bel met Georgette Buitenhuis, teamleider IV Beheer, via 06-50166314. Zij staat je graag te woord!

Functie-eisen

  • je hebt ervaring met BISL, Agile, Scrum en kennis van IBM Automation Anywhere is een pre;
  • je bent in staat om hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden én weet verbanden te leggen tussen verschillende vraagstukken;
  • je herkent gevoeligheden, risico's en kansen en handelt daarnaar. Bij onduidelijkheden ga je bij de juiste personen na of er draagvlak is;
  • je bent op de hoogte van relevante ontwikkelingen en trends op het gebied van robotisering.

Jouw toekomstige afdeling

Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen de Corporate Dienst (CD)? Dit organisatieonderdeel ondersteunt alle primaire werkprocessen van het Bestuur, de Bestuursstaf en de andere organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Hierbij kan je denken aan bedrijfsvoeringsdiensten als HRM, communicatie, facilitaire en financiële dienstverlening, bestuurlijke juridische zaken en vastgoed . Buiten Rijkswaterstaat biedt de CD ook ondersteuning voor andere rijksoverheden en partijen, zoals gemeenten en waterschappen.

In totaal werken ongeveer 1.000 mensen binnen de CD, verspreid over de eenheid Klant & Services en de drie directies Communicatie, Personeel & Recht, Facilitair & Financiën, Informatievoorziening, Informatiemanagement & Control en Bedrijfsvoering & Inkoop.

Informatievoorziening Beheer
De afdeling Informatievoorziening (IV) Beheer, bestaande uit zeven teams, voert de regie op de ICT voor de bedrijfsvoering van Rijkswaterstaat. Wij ondersteunen en verbinden alle partijen in het bedrijfsvoeringsdomein. Samen met onze klanten analyseren we de behoefte aan informatievoorziening en gaan we op zoek naar innovatieve oplossingen. We verstrekken informatie, lossen incidenten op, voegen nieuwe functionaliteiten toe en leiden gebruikers op.

Je komt te werken binnen het team Processen van de afdeling IV Beheer. Een gezellig en divers team, dat wordt aangestuurd door Georgette Buitenhuis. Het team Processen houdt zich onder andere bezig met kadercoördinatie en het vastleggen van processen in ARIS en met robotisering (RPA). Met RPA helpen wij de business met het efficiënter maken van processen die handmatig uitgevoerd worden.

Other possibilities

werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Open sollicitatie stage

IT / ICT, Engineering / Techniek

Rijkswaterstaat - Landelijk

Startdatum: 01 februari 2023

Wil jij ervaren hoe het is om samen met meer dan 9000 collega's Nederland veiliger, leefbaarder en bereikbaarder te maken? En wil je je persoonlijk en professioneel ontwikkelen? Neem dan de juiste afslag naar jouw droomstage bij Rijkswaterstaat!

Ben jij een enthousiaste student en wil je graag stage lopen bij Rijkswaterstaat, maar heb je jouw droomstage niet teruggevonden in de stagevacatures? Stuur ons dan een open sollicitatie! Graag lezen wij de volgende punten terug in jouw open sollicitatie:
• jouw opleiding;
• je interesses;
• de tijdsduur van de stage;
• of je op zoek bent naar een meewerk- of afstudeerstage;
• jouw motivatie waarom je graag bij Rijkswaterstaat stage wilt lopen.

Voel jij je aangesproken om jouw kennis toe te passen in de praktijk en deel uit te maken van onze organisatie? Solliciteer dan op deze vacature!

Open sollicitatie stage
werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Regionaal Traineeship bij Rijkswaterstaat

Overige

Rijkswaterstaat - Nederland

Startdatum: 01 september 2022

Heb jij je hbo- of wo-studie (bijna) afgerond en wil jij je verder ontwikkelen binnen de vakgebieden assetmanagement, mobiliteit & watermanagement of duurzame leefomgeving & milieu? En vind jij het leuk om te werken in een van de regio’s van Rijkswaterstaat die het hart vormen van de Nederlandse infrastructuur? Dan is het Regio Traineeship iets voor jou! Let op: Voor de september 2021-lichting werven we niet voor de Duurzame Leefomgeving & Milieu-track. Als je hier interesse in hebt, adviseren we je om volgend jaar te solliciteren voor de lichting van september 2022.

Regionaal Traineeship bij Rijkswaterstaat
werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Privacy coördinator

Juridisch

Rijkswaterstaat - Utrecht

Het onderwerp privacy raakt de hele organisatie van Rijkswaterstaat. Als privacy coördinator zorg jij dat wij ons houden aan de regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ga jij ervoor zorgen dat burgers en medewerkers met vertrouwen hun gegevens met ons delen? Kom dan werken bij Rijkswaterstaat als privacy coördinator en lees verder!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Op de werkvloer treden de risico’s op die we willen en moeten beheersen. Daarbij is het van belang dat wij ons realiseren dat dit niet alleen risico's zijn voor Rijkswaterstaat (RWS) als organisatie, maar dat dit vooral risico's zijn voor burgers en onze medewerkers. Het zijn immers hun (soms) gevoelige en vertrouwelijke persoonsgegevens die aan ons zijn toevertrouwd. Onze verantwoordelijkheid voor het beschermen daarvan is daarom van het grootste belang in ons dagelijks handelen. Een belangrijke en zorgvuldige taak die jij uit gaat voeren!

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Je komt als privacy coördinator te werken in een klein team van privacy coördinatoren en maakt deel uit van de afdeling Control en Informatie. Het team van privacy coördinatoren heeft een centrale en coördinerende rol als het gaat om het naleven van de AVG binnen Rijkswaterstaat. In deze functie werk je samen met verschillende collega’s en afdelingen. Zo zorg je bijvoorbeeld samen met privacy adviseurs (vanuit verschillende RWS organisatie onderdelen) voor een organisatorische- en procesmatige vertaling van de AVG. Met de privacy juristen stem je de meer juridische vragen af.

De privacy organisatie van Rijkswaterstaat is volop in beweging. De AVG is dan wel geïmplementeerd, maar er is nog veel te doen op het gebied van doorontwikkeling- en de naleving hiervan. Daarnaast zijn er innovaties binnen Rijkswaterstaat die een raakvlak hebben met de AVG. Je kan hierbij denken aan Smart Mobility, drones en Artificial Intelligence.

Wat wij aan jou waarderen
Als privacy coördinator weet je de diverse AVG vereisten samen te brengen, waaronder: juridisch, technisch en organisatorisch. Je weet als geen ander in een complexe organisatie effectieve samenwerkingen aan te gaan en de samenwerking te bevorderen. Tevens ben jij je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtenvelden binnen en buiten de organisatie en handelt hiernaar. Je hebt een praktische instelling, houdt van aanpakken en laat je niet snel uit het veld slaan. Gaat iets niet zoals vooraf bedacht? Dan denk jij in mogelijkheden en bedenk je creatieve oplossingen. Als privacy coördinator doe je altijd een stap naar voren. Je kunt goed plannen, organiseren, motiveren en bent communicatief, zowel mondeling als schriftelijk sterk.

Goed met elkaar samenwerken in de privacy organisatie vinden wij heel erg belangrijk. Samenwerken is dan ook zeker een speerpunt voor 2022.

Geïnteresseerd?
Wil je eerst meer informatie over de inhoud van de vacature voordat je gaat solliciteren? Of ben je erg nieuwsgierig naar hoe deze baan er in de praktijk uitziet? Bel of app met Desmond Ywema, privacy coördinator, 06 – 30141445. Hij staat je graag te woord!

Privacy coördinator