Overslaan en naar de inhoud gaan

Adviseur GIS en geodata

Richting(en): Consulting |
Niveau: HBO
Locatie: Delft
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Adviseur GIS en geodata

Rijkswaterstaat nodigt je uit om de rol van adviseur GIS en geodata te ontdekken. Met jouw interesse voor geografische data ga je bijdragen aan analyses en beleidsvorming. Onze geodata bevat het DNA van Nederland, en als expert op het gebied van Geografische Informatie Analyse (GIS) speel jij een rol in het beheren en analyseren van deze gegevens. Mooi toch? Lees dan snel verder!

Hoe jij bijdraagt in je rol
Als adviseur GIS en geodata ben je verantwoordelijk voor het verzamelen, verwerken en analyseren van geodata die de basis vormt voor beleidsvorming en analyses. Zo draag jij onder andere bij door:

  • het oplossen van ingewikkelde problemen in geo-informatievoorziening, zoals het verbeteren van gegevensverwerking voor betere analyses;
  • het leveren van een belangrijke bijdrage aan het functioneel beheer van de GIS-platformen, waardoor we efficiënter en nauwkeuriger geografische informatie kunnen verzamelen en gebruiken;
  • het geven van advies aan klanten op basis van gegevensanalyse, zoals het verstrekken van nuttige informatie over verkeerspatronen om weginfrastructuur te verbeteren;
  • het bijhouden van ontwikkelingen in geo-informatievoorziening, zoals het volgen van nieuwe GIS-technologieën en bijdragen aan de implementatie ervan.

Dit is waar jij voldoening uit haalt

  • het bijdragen aan de verbetering van de Nederlandse infrastructuur en het zien van tastbare resultaten van jouw gegevensanalyses;
  • het ontrafelen van complexe geografische vraagstukken en het omzetten van gegevens in praktische inzichten die de besluitvorming ondersteunen;
  • het vervullen van je rol als GIS-software-expert en bijdragen aan het optimaal benutten van deze systemen om de geodata-analyse effectiever te maken.

Wat wij aan jou waarderen
Bij Rijkswaterstaat hechten we veel waarde aan jouw inzet. We waarderen jouw vermogen om complexe geo-informatievraagstukken aan te pakken en praktische oplossingen te realiseren. Jouw uitgebreide kennis van GIS-software en ervaring in systeembeheer zijn van grote waarde voor onze gegevensanalyse, wat bijdraagt aan de effectiviteit van onze geo-informatieprocessen.

Maar bovenal waarderen we jouw betrokkenheid bij het verbeteren van de landelijke geo-informatievoorziening. Jouw bijdrage helpt ons onze nationale doelen te bereiken en draagt bij aan de ontwikkeling van geo-informatie in Nederland. Deze kwaliteiten maken jou een gewaardeerd lid van ons team en van Rijkswaterstaat als geheel.

Nieuwsgierig geworden?
Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen! Daarom hebben we ook nog wat relevante content voor je. Bekijk hier alvast alle informatie over hoe Rijkswaterstaat gebruik maakt van van areaalgegevens. Ontdek hoe jij kunt bijdragen aan de toekomst van geo-informatie in Nederland. Solliciteer nu!

Functie-eisen

  • je hebt een afgeronde hbo-opleiding in de richting van geo-informatica of vergelijkbaar;
  • je hebt kennis van en ervaring met het werken in GIS-software, zoals ArcGIS;
  • je hebt ervaring met functioneel beheer van GIS-software, zoals ArcGIS en kennis van BISL framework;
  • je hebt ervaring in het vindbaar en bruikbaar maken van data via web services;
  • je kunt werken met FME en hebt ervaring in het opzetten van ETL processen.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau Schaal 10
Salaris Min €3045 - Max €4848 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uur per week 32
Maximaal aantal uur per week 36

Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dit komt ook tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden. Wat bieden wij jou?

  • een passend maandsalaris (fulltime is 36 uur per week);
  • diverse verlofregelingen en de mogelijkheid om meer of minder te werken;
  • hybride werken;
  • studiefaciliteiten en persoonlijke ontwikkeling.

Je kan je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen door het Individuele Keuze Budget (IKB) Het IKB bestaat uit geld en uren. Je kan zelf kiezen wanneer je het geld uitbetaald wilt hebben. De IKB uren kan je opnemen, deels laten uitbetalen of opsparen voor later. Ook kan je het IKB inzetten voor fiscaal vriendelijke doelen.

Wij vinden het belangrijk dat je zowel op je werk als privé lekker in je vel zit. Bij ons kan je hybride werken als je functie dat toelaat. Je kan een thuisvergoeding ontvangen en er zijn voorzieningen voor het ergonomisch inrichten van je thuiswerkplek.

Bijzonderheden

  • je standplaats is landelijk. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op locatie wanneer je functie dit toelaat;
  • de (online) selectiegesprekken vinden doorlopend plaats in Utrecht;
  • bij voldoende geschikte reacties kan de vacature eerder sluiten;
  • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Vragen?
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Other possibilities

werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Adviseur veiligheid

Consulting

Rijkswaterstaat - Tilburg

Deze functie biedt veel uitdaging en verantwoordelijkheid waarin veranderingen centraal staan. Breng Rijkswaterstaat verder door bij te dragen aan betrouwbaar waterbeheer en veilige bruggen en sluizen. Gun ons jouw beste zelf en gun jezelf een baan bij Rijkswaterstaat!

Adviseur veiligheid
werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Adviseur asset management civiel | Eindhoven

Consulting

Rijkswaterstaat - Eindhoven

Help mee om Roermond en de rest van Zuid-Nederland droog te houden! Als adviseur asset management civiel heb jij de belangrijke taak om jouw regio veilig en bereikbaar te houden. Wij zijn namelijk eigenaar van verschillende, bruggen, sluizen, pompgemalen en keringen. Deze hebben we steeds harder nodig wat betekent dat we uitdagende asset management vraagstukken hebben op civiel technisch gebied. Jij kunt hier een belangrijke rol in spelen. Lees snel verder om erachter te komen hoe je dit doet.

Hoe jij de Nederlandse infrastructuur veiliger gaat maken

Je bent samen met collega’s verantwoordelijk voor het functioneren van het hoofdwaternetwerk, waarbij de focus ligt op tactisch asset management. Jij hebt een coördinerende en adviserende rol in de totstandkoming en het beheer van het netwerkschakelplan. Je bent actief in het levendige werkveld van de civiel technische kunstwerken van onze regio. Binnen een team van (senior) adviseurs asset management focus jij je op civiele techniek en ben je een sparringpartner voor specialisten binnen de andere onderdelen van Rijkswaterstaat. Samen werken jullie aan de formulering van de behoefte van de regio en de juiste realisatie daarvan. Samen met je collega’s zorg je voor de instandhouding van onze assets met een juiste balans tussen kosten, prestaties en risico’s.

De komende jaren staat een aantal uitdagende projecten op het programma op het gebied van vervanging en renovatie binnen ons werkgebied. Denk daarbij aan de stuwen op de Maas.

In jouw rol betekent dit:

  • zorgen voor overzicht van de totale instandhoudingsbehoefte van alle Maasobjecten;
  • jaarplanning van de uitvoering kennen en op tijd informatie hiervoor verzamelen bij je collega’s;
  • een geprioriteerd werkpakket voor de Maas opstellen, risico’s beschrijven en beheersmaatregelen bepalen;
  • deelnemen aan netwerkschakelteams;
  • het samen met collega’s uitzetten van lijnen voor de toekomst.

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Jij haalt plezier uit het uitvoeren van technische analyses. Je adviseert daarbij graag in scenario’s naar de besluitvormers om het netwerk zo optimaal mogelijk te laten presteren. Je vindt het leuk om vooruit te kijken vanuit een helicopterview waardoor jouw werk zich niet alleen focust op de korte termijn.

Je houdt erg van het samenwerken met andere deskundigen zoals collega asset managers, het projectteam en opdrachtnemers om je doel te halen.

Jij bent graag bezig met het oplossen van de meer complexe issues die spelen op het gebied van de uitvoering van het onderhoud. Je legt daarbij de link tussen operationeel, tactisch en strategisch asset management. Verder los jij graag op een pragmatische manier problemen op.

Wat wij aan jou waarderen

Jij bent een echte netwerker. Je bent communicatief vaardig in een omgeving waarin samenwerking essentieel is om doelen te halen. Hiernaast stel je problemen niet alleen vast, maar ben je ook proactief in het bedenken van oplossingen. Je weet hierin goede afwegingen van belangen te maken en tot uitstekende adviezen te komen. Je streeft ernaar je werk iedere dag beter te doen om zo een concrete en blijvende bijdrage te leveren aan de verbetering van de processen en producten van Rijkswaterstaat.

Meer weten?
Wij kijken uit naar je sollicitatie. Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Wil je toch eerst nog meer weten over deze vacature? Bel dan met Marian Slenter, clusterleider asset management district Zuidoost. Zij beantwoordt graag al jouw vragen.

En wil je alvast wat meer weten over onze projecten? Lees dan hier hoe Rijkswaterstaat tussen 1915 en 1942 op zeven locaties in de Maas stuwen en sluizen bouwde, zodat de Maas bevaarbaar werd én bleef.

Vacaturenummer: ZN-23-049

Adviseur asset management civiel | Eindhoven
werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Adviseur waterveiligheid

Engineering / Techniek, Consulting

Rijkswaterstaat - Assen

De zee stijgt, het land daalt, het weer wordt extremer en er wonen en werken steeds meer mensen in Noord-Nederland. Vanuit Assen zorgt onze adviseur waterveiligheid dat inwoners in het Noorden droge voeten houden. Dit kan door goed beheer en onderhoud van de diverse waterkeringen op de eilanden en de zeesluizen in Farmsum en Lemmer. Help mee om dit zo te houden. Wij gaan graag met jou in gesprek!

Hoe jij de Nederlandse infrastructuur veiliger gaat maken
Bij Rijkswaterstaat hebben we, conform de Waterwet, de wettelijke taak de waterkeringen die wij beheren aan de veiligheidseisen te laten voldoen. Nu en in de toekomst. Dit gebeurt bijvoorbeeld door het opstellen van instandhoudingsplannen en het (laten) uitvoeren van het benodigde onderhoud, het uitvoeren van hoogwaterinspecties en het op- of bijstellen van calamiteitenplannen voor onze waterkeringen. Als adviseur waterveiligheid draag jij hieraan bij.

Wij streven er naar de zorgtaak voor waterkeringen op een professionele en efficiënte wijze uit te voeren, passend bij de uniforme werkwijze. Daarbij is sprake van een procesgerichte benadering van de verschillende zorgplichtactiviteiten. Daarmee wordt een continue verbetering van de taakinvulling nagestreefd door een Plan-Do-Check-Act-cyclus te hanteren. Dit sluit aan bij het Kader Zorgplicht primaire waterkeringen:

  • risico’s ten aanzien van de primaire keringen in kaart brengen, kwantificeren en monitoren;
  • vertalen van risico’s in de asset managementketen via onder andere Netwerkschakelplannen (NSP’s) en Instandhoudingsplannen (IHP’s);
  • bijdragen aan de financiële programmering van de maatregelen.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Je vindt het belangrijk om Noord-Nederland veilig en bereikbaar te houden. De actuele gesteldheid van de assets heb je dan ook graag in beeld. Door het verzamelen van kwalitatieve areaal- en objectgegevens zorg jij ervoor dat jouw werkgebied toekomstbestendig is.

Gelijktijdig treed je op als technisch adviseur bij de vertaalslag van de wettelijke toetsing en de beoordeling van de primaire keringen naar beheers- en versterkingsmaatregelen. Vanuit jouw expertise:

  • initieer je de voorbereiding van de technische maatregelen voor zowel de instandhouding als de versterking van waterkeringen;
  • coördineer, implementeer en monitor je dit proces;
  • zorg je voor afstemming en samenwerking over deze maatregelen binnen Rijkswaterstaat Noord-Nederland en de projectenafdeling;
  • houd je de calamiteitenplannen voor de waterkeringen en sluiscomplexen up-to-date.

Daarnaast sta je in contact met relevante asset teams en onze partners in de asset managementketen. Denk hierbij aan onze projectenafdeling van Rijkswaterstaat Programma’s, Projecten en Onderhoud en ook het landelijke Programma Rijkskeringen. Door een goed beheer en onderhoud draag jij bij aan het voorkomen van overstromingen.

Wat wij aan jou waarderen
Samen met je collega’s binnen de regio en Rijkswaterstaat als geheel zorg je voor goede communicatie en effectieve afstemming. Je hebt een planmatige aanpak, en je gaat voor het resultaat buiten. Adviseren doe je met impact en overtuigingskracht. Hierdoor ben je in staat om een relevant netwerk op te bouwen en te onderhouden. Daarbij zoek je de juiste mensen op, zodat er verbinding ontstaat tussen de verschillende adviesproducten en –diensten.

Het vakgebied asset management is je bekend, en de natte waterbouw heeft jouw interesse. Hierin wil jij je graag verder ontwikkelen. Het werkveld waterveiligheid en civiele techniek geeft jou energie. Asset management van waterkerende constructies en de werkwijzen die daarbij horen is voor jou dan ook bekend terrein.

Kom vast kennismaken of meelopen
Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Alle eerste gesprekken vinden momenteel online plaats. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over de functie? Bel of app met Frank Sloots, coördinator zorgplicht waterkeringen, via 06-50197709. Hij staat je graag te woord.

Wil jij meer lezen over het werk waar je je mee bezig gaat houden?
Lees hier meer over Waterkeringen | RijkswaterstaatZorgplicht waterkeringen Nederland | Rijkswaterstaat en de achterliggende betekenis van het werken vanuit de Zorgplicht - Helpdesk water.

Vacaturenummer: NN-23-046

Adviseur waterveiligheid