Overslaan en naar de inhoud gaan

Business Analyst Commercial (On-board connectivity)

Richting(en): Management |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Schiphol
Vooraanmelden
Vooraanmelden

In het kort

Als Business Analyst bij Air France/KLM moet je een Agile en objectieve blik hebben met een proactieve mentaliteit die graag nieuwe dingen wil leren. De producten waar je aan gaat werken zijn de on-board portal en on-board connectivity. Product teams die systemen, applicaties en apparaten met elkaar en met het internet verbinden aan boord van onze connected vliegtuigen via een verscheidenheid aan diensten. Onze software draait dus echt in de cloud op 1000 servers in de lucht.

 

Wat ga je doen?

Internet aan boord neemt op dit moment een enorme vlucht, dus we zijn betrokken bij het verbinden van nieuwe vliegtuigen en het creëren van monitoringdashboards voor de verschillende belangstellenden die geïnteresseerd zijn in de performance van onze producten aan boord. Het team ondersteunt ook de verbinding van andere touchpoints aan boord, zoals bijvoorbeeld het Inflight Entertainment systeem en Crew applicaties voor cockpit- en cabinepersoneel.

 

En je drie belangrijkste taken? Wij zetten ze graag op een rij:

 • Je vertaalt ideeën en concepten naar duidelijk gedefinieerde epics en features die het developmentteam begrijpt en kan bouwen;
 • Je bent niet alleen bezig met nieuwe functionaliteiten, maar je onderzoekt ook graag de dagelijkse bugs en incidenten;
 • Je informeert regelmatig het team en andere stakeholders, zowel bij Air France, KLM als daarbuiten, door bijvoorbeeld monitoringdashboards te delen.

Waar land je?

Werken in het On-board connectivity team is leuk, uitdagend en spannend met veel mogelijkheden om te leren en te groeien. Je werkt samen met slimme en gepassioneerde collega’s. We brengen maandelijks software uit in onze vliegtuigen en op de grond. Onze uitdaging is om de controle te behouden over de kwaliteit van het product – op een snel veranderende codebase die draait op een reeks verschillende infrastructurele configuraties (vliegtuigtypes, ISP-leveranciers, hardware, netwerken).

We laden software ‘Over the Air’ en de klanten van ons platform zijn Mobile, Crew en de on-board portal. Wij zijn een klein gepassioneerd team dat trots is op ons product. We zijn altijd op zoek om het nog beter te maken en onze passagiers een nog betere ervaring te bieden. Wij staan in nauw contact met onze connectiviteitsleveranciers en komen met nieuwe oplossingen en innovaties. We werken met een agile mindset, zijn multi-skilled en werken samen met verschillende afdelingen binnen Air France-KLM, wat onze omgeving zeer uitdagend en dynamisch maakt. Je komt terecht in een middelpunt tussen Digital, AF CX, KL CX, E&M, OCC en diverse leveranciers, dus verwacht een dynamische en interessante omgeving.

Jouw profiel

 • Je hebt ervaring in softwareontwikkeling of digitale productontwikkeling. Je hoeft niet zelf te kunnen programmeren, maar je kunt wel aan programmeurs uitleggen wat je bedoelt. Dus technisch gezien praat je goed mee.
 • Je kunt visies vertalen naar heldere epics, features en user stories.
 • Je bent het centrale aanspreekpunt binnen het team voor alle wensen van anderen (bijvoorbeeld Customer Experience, E&M, OCC) voor jouw producten. Jij ontdekt welke waarde deze wensen voor onze klanten opleveren en zorgt er daardoor voor dat deze met de juiste prioriteit opgepakt en gebouwd kunnen worden.
 • Je reist regelmatig met het vliegtuig en begrijpt daardoor wat de internationale reiziger verwacht van connectiviteit aan boord. Je ziet de uitdagingen waar de luchtvaart juist nu mee te maken heeft en je ziet ook hoe verdere digitalisering kan helpen.

 

Verder heb je:

 • Minimaal een HBO-diploma;
 • Gevoel voor uitdagingen: er is altijd een oplossing;
 • Affiniteit met de luchtvaart in het algemeen en Air France en KLM in het bijzonder;
 • Kennis van SAFe Agile werken;
 • Geen probleem met de Engelse taal (niveau C1).
 • Vanwege de Franse stakeholders is het vloeiend spreken van Frans (niveau C1) een belangrijke onderscheidende factor.
 • Het spreken van Nederlands is een pluspunt, maar niet noodzakelijk.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende rol bij een uniek Nederlands bedrijf;
 • Een brutosalaris tussen € 3.800,69 en € 4.615,13 bruto per maand; afhankelijk van ervaring en skills;
 • Volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en mooie doorgroeimogelijkheden;
 • Een goede pensioenregeling en 8% vakantiegeld;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • 25 vakantiedagen en 5 extra vrije dagen;
 • Fikse korting op vliegtickets (als je minimaal 6 maanden in dienst bent);
 • Een reiskostenregeling en gratis gebruik van het busnetwerk rondom Schiphol;
 • Korting op je ziektekostenverzekering;
 • Een budget voor duurzame inzetbaarheid.

Other possibilities

werken-bij-KLM Royal Dutch Airlines
Aanmelden tot en met

Management Traineeship Engineering & Maintenance

Management

KLM Royal Dutch Airlines - Schiphol

Word jij een van de toekomstige business leaders in de meest dynamische technische omgeving van Nederland? KLM Engineering & Maintenance (E&M) en Air France Industries behoren samen tot de wereldwijde top in de wereld van vliegtuig(component)onderhoud en -reparatie. Onze klanten komen uit alle hoeken van de wereld: van Australië tot Zuid-Amerika, van het Verre Oosten tot Nederland.

Benieuwd hoe er zo snel mogelijk de motor van een Boeing 787 wordt verwisseld of met jouw team drone- inspecties combineert met machine learning? Solliciteer dan nu voor het KLM Management Traineeship Engineering & Maintenance.

Management Traineeship Engineering & Maintenance
werken-bij-KLM Royal Dutch Airlines
Aanmelden tot en met

Operations Duty Manager (Transavia)

Management

KLM Royal Dutch Airlines - Schiphol

Type vacature: Regulier
Functieniveau: [[mfield3]]
Plaats: Schiphol Oost
Uren per week: 40
Opleidingsniveau: HBO Master; HBO Bachelor
Solliciteer t/m: 31-12-9999

 

In het kort

Als Operations Duty Manager ben je een kei in het regisseren van het dagelijkse vluchtprogramma van Transavia (onze dienstregeling), van 48 uur tot en met de dag van uitvoering. Je zorgt daarbij voor een veilige & efficiënte inzet van alle productiemiddelen tegen minimale kosten, rekening houdend met onze passagiers tevredenheid.

Wat ga je doen?

Als Operations Duty Manager ben je werkzaam op het Operations Control Center (OCC) op Schiphol-Oost. Het betreft een fulltime functie in wisseldiensten. Het OCC is het 24/7 regiecentrum van Transavia. Zij draagt zorg voor het optimaal aansturen van de operationele processen die het mogelijk maken om onze vluchten tijdig en veilig uit te voeren.

Binnen het OCC team werken in totaal 8 collega Duty Managers. Zij worden ondersteund door de Ground Service Controllers die de grondprocessen aansturen, de Operations Controllers die de vliegplannen voorbereiden en de slots bewaken en de Crew Controllers die de bezetting van de cockpit- en cabinecrew bewaken en bijstellen.

 

Er is verder intensieve samenwerking met interne afdelingen, maar ook met externe partijen zoals KLM en luchthavens.

Onlangs is bekend geworden dat we onze vloot de komende jaren gaan vervangen met twee nieuwe typen vliegtuigen, namelijk de Airbus A320neo en Airbus A321neo. Dit zijn vliegtuigen waarmee we aanzienlijke winst boeken in de vermindering van CO2 uitstoot en geluidsproductie. De komende jaren vervangen we onze gehele vloot en dit betekent een spannende en mooie uitdaging voor alle onderdelen van ons bedrijf en zeker ook voor het Operations Control Centre! In een uitdagende periode is het belangrijk om vooruit te blijven kijken én aan onze toekomst te werken. Voor jou een unieke kans dus om hier je bijdrage aan te leveren en een waardevolle ervaring op te doen.

 

Concreter?

 • Je geeft tijdens je dienst functioneel leiding aan een team Operations Controllers, Ground Services Controllers en Crew Controllers en je bent hiërarchisch leidinggevende van een aantal Operations Controllers;
 • Je werkt nauw samen met de planningsafdeling, SRO (Schedule & Resource Optimizing), Maintenance Control, de Head Of Duty (HOD) en niet te vergeten crew. Teamwork is erg belangrijk!
 • Je geeft, samen met je team, leiding aan het minimaliseren van de impact van complexe operationele verstoringen en uitdagingen. Dit kunnen zowel onvoorziene als voorziene verstoringen zijn in het geplande vluchtprogramma vanaf 48 uur tot en met de dag van uitvoering;
 • Je neemt besluiten! En in je besluitvorming weeg je continue diverse belangen af, die soms tegengesteld kunnen zijn. Voorbeelden zijn het klantbelang, de belangen van onze crew, commerciële belangen en onderhouds-technische en operationele belangen. De besluiten die je neemt zijn altijd met inachtneming van de vliegveiligheid, techniek, wet- en regelgeving en Transavia (kwaliteits)normen.;
 • Op het OCC is de voertaal Engels en communiceren we onderling in het Nederlands. Het is van belang dat je beide uitstekend beheerst in zowel woord als geschrift;
 • Je draagt zorg voor werkoverleg en werkbesprekingen op de afdeling;
 • Je optimaliseert de inzet van de Transavia resources crew en vloot. Bij grote verstoringen en wanneer noodzakelijk huur je capaciteit in (stoelen of hele vliegtuigen) bij derden en stelt restcapaciteit beschikbaar aan andere maatschappijen;
 • Daarnaast stem je met de Crew Controllers de mogelijkheden af m.b.t. het uitstellen van non-commerciële crewactiviteiten in verband met operationele/commerciële belangen, of vervroeg je, dan wel vertraag je in overleg met de Maintenance Controller onderhoudsactiviteiten in relatie tot de operationele en commerciële belangen;
 • Tevens zet je je actief in voor verdere ontwikkeling van de afdeling middels het vervullen van één van de neventaken (zoals bijvoorbeeld interne of externe betrekkingen, training, roosters of procedures).

 

Waar land je?

Je zal werkzaam zijn binnen het domein Passenger & Operations Control. Binnen dit domein zijn we gezamenlijk verantwoordelijk voor het uitvoeren van het vastgestelde vluchtschema en alle bijbehorende resources. Mochten er onverhoopt verstoringen zijn, dan optimaliseren we continu het schema, waarbij we deze besluiten integraal zo goed mogelijk afwegen. Uiteraard worden de passagiers goed geïnformeerd bij verstoringen van hun reis en doen wij er alles aan om een goede klantbeleving te realiseren voor onze passagiers.

 

Als Operations Duty Manager rapporteer je hiërarchisch aan de Domein Lead Passenger & Operations Control.

Jouw profiel

Voor deze vacature van Operations Duty Manager heb je veel in huis, want:

 • Je beschikt over hbo+ werk- en denkniveau en beschikt bij voorkeur over een vliegtechnische opleidingsachtergrond;
 • Je hebt expliciete ervaring in de luchtvaart en bent bekend met een luchtvaartoperatie in het bijzonder;
 • Je beheerst vloeiend de Nederlandse én Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je hebt leidinggevende ervaring en kan leidinggeven bij (en van) complexe operationele verstoringen en uitdagingen;
 • Je bent ‘wendbaar’, ofwel veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen;
 • Je hebt kennis van operationele processen, werkervaring binnen een 'regiecenter', bij voorkeur als duty manager (of vergelijkbaar);
 • Je bent een teamplayer, communicatief vaardig, besluitvaardig, proactief, analytisch en planmatig;
 • Je kunt op verschillende niveaus en met verschillende disciplines communiceren en je bent organisatorisch onderlegd, kan snel problemen analyseren en beschikt over overtuigingskracht.
 • Je bent in staat om onder tijdsdruk te presteren en je bent stressbestendig;
 • Je draagt graag bij aan verandering: je ziet waar de strategische prioriteiten liggen en wat er nodig is om het OCC team in beweging te houden.


Ben jij die bevlogen, vriendelijke en daadkrachtige luchtvaart enthousiast, dan zijn wij op zoek naar jou!

Competencies

 • Een bruto maandsalaris tussen € 3432,- en € 5692,-;
 • Wisseldienst toeslag van ongeveer € 750,-;
 • Een eindejaarsuitkering;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Last but not least: ben je reislustig? Dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Over Transavia

Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

 

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 56 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 150 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Transavia, onderdeel van de AIR FRANCE KLM Group, is de nummer één budgetluchtvaartmaatschappij en qua grootte de tweede airline van Nederland. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

 

Transavia is een dynamische organisatie en never a dull moment die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.


Wil je solliciteren?
Ben jij dé Operations Duty Manager die wij zoeken en kom je onze vloot versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Evert Gramsbergen (evert.gramsbergen@transavia.com) of Frans Boers (frans.boers@transavia.com). Zij komen graag met je in contact!


Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen;
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (online) gesprek met potentiele collega’s;
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede (online) gesprek;
 5. Een (persoonlijkheid) assessment maakt onderdeel uit van de procedure;
 6. Is de match compleet? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature Operations Duty Manager bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.

 

Operations Duty Manager (Transavia)
werken-bij-KLM Royal Dutch Airlines
Aanmelden tot en met

IT Security Analist

IT / ICT

KLM Royal Dutch Airlines - Schiphol

Air France/KLM investeert fors in Cyber Security om zichzelf te beschermen tegen steeds toenemende dreiging. De groep handhaaft daarom voortdurend haar securityoplossingen conform de industriestandaard en de teams die binnen Operations Security verantwoordelijk zijn voor de verschillende securityactiviteiten groeien al enkele jaren. De groep heeft deze strategie recent meer dan ooit bevestigd en blijft hierin investeren.

IT Security Analist