Overslaan en naar de inhoud gaan

Commercial Analyst Agrarisch

Bedrijf: ABN AMRO
Richting(en): Overige |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Nederland
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van ABN AMRO

In het kort

Food & Agri (A&F) bestaat uit de sectoren Food en Agrarisch. Binnen de sector Agrarisch is de functie van Commercial Analyst beschikbaar. Ben jij de Commercial Analyst die commercie combineert met sectorkennis en financiële diepgang? Deel jij onze kijk op bankieren en ondernemen? Ben jij de sparringpartner voor agrarische ondernemers? Dit is je kans om de professional te worden die je wilt zijn.Ben jij op zoek naar een afwisselende baan, wil je snel veel leren en schuw je geen verantwoordelijkheid. Dan zijn wij op zoek naar jou!

Je werk

Je werkt in een team met ervaren Corporate Bankers die allemaal hun eigen portefeuille bedienen met boeren, tuinders en agribusiness klanten die een omzet hebben tot EUR 100mio. Gezamenlijk zijn we hét gezicht binnen de sector en streven we naar een duurzame lange termijn relatie met onze klanten. Je ondersteunt de Corporate Banker in het optimaliseren van de resultaten van zijn/haar portefeuille en individuele klanten erin, onder meer door middel van actieve acquisitie en verdere cross- en deepselling. De agrarische sector is volop in transitie en ABN AMRO wil daar een stimulerende en faciliterende rol bij spelen. Het begeleiden van onze klanten in hun transitie naar een duurzame bedrijfsvoering en bestendig verdienmodel is een fundamenteel onderdeel in jouw strategisch account plan. Hierbij staan de belangen van onze klanten centraal, waarbij je een zorgvuldige afweging maakt tussen alle betrokken stakeholders. 

Werkomgeving

Het Coverage sectorteam Agri bestaat uit vijftien ambitieuze en bevlogen professionals en binnen het CST werk je samen met onder meer financierings-en asset based finance specialisten. Wij zetten onze kennis, kunde en netwerk in voor klanten, waarbij klantbelang voorop staat. We willen dat onze klanten onze producten echt  begrijpen en verkopen soms nee als het risico van een product voor de klant te groot is. Klantbelang is ook helder communiceren en slimme en/of duurzame oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Samen met de Corporate Bankers heb je frequent contact, denk je strategisch mee en zet je jouw (sector) kennis van onze producten in om onze klanten te helpen. Hierbij houd je voorduren hun (lange termijn) behoeften in het oog, en weeg je die zorgvuldig af tegen de belangen van de bank. Klanttevredenheid, rendement, risicobeheer en marktpositie hebben jouw continue aandacht; waar nodig stuur je bij. Met interesse volg je de ontwikkelingen en actualiteiten in de agrarische sector en denk je constant na over de invloed ervan op je klanten en de bank. En je (sectorale) kennis? Die vergroot je actief, net zoals je netwerk in de sector. ABN AMRO omarmt haar purpose Banking for better for generations to come door ook met haar klanten een actieve dialoog te voeren over verduurzaming, de energie transitie en het Europese Nationale landbouwbeleid. Een instrinsieke motivatie op dit onderwerp vinden wij zeer belangrijk. 


We bieden je een uitdagende en prestatiegerichte werkomgeving. Een team waarin je een mooie groei kunt doormaken naar Commercial  Banker (of naar een andere afdeling binnen de bank zoals Financing Solutions). Lef, flair, doelgericht, vernieuwend, weerbaarheid, maar ook veel plezier zijn kenmerken van de wijze van werken in ons team. Vanuit verschillende locaties bedien je onze klanten. Hiervoor is het belangrijk om zicht- en benaderbaar te zijn, voor klanten en collega's. Om deze betrokkenheid te laten zien, ga je regelmatig bij klanten en netwerken langs. We werken hybride waarbij je thuiswerken en op kantoor werken combineert. Je krijgt ondersteuning van diverse afdelingen en rapporteert aan het sector hoofd Agri. 

Je profiel

Je bent commercieel ingesteld en financieel onderlegd. Je bent een resultaatgerichte creatieve teamspeler die altijd bereid is een stap extra te zetten. De klant staat bij jou centraal en je hebt oprechte interesse in hun onderneming.
 

 • WO/HBO studieachtergrond
 • Aantoonbare affiniteit met de agrarische sector
 • Kennis van zakelijke kredietverlening
 • Zelfstarter en proactief
 • Positieve en flexibele instelling
 • Communicatief vaardig
 • Resultaatgericht, commercieel gedreven met een gezonde dosis flair
 • Integer en betrouwbaar
 • Je wilt ontdekken leren en groeien.

Wij bieden

 • Je de vrijheid en ruimte om het beste uit jezelf te halen
 • Flexibel te werken
 • Een marktconform bruto maandsalaris 
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een ov- jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling.
   

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daarbuiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Ga naar de website van ABN AMRO

Other possibilities

werken-bij-abn-amro
Aanmelden tot en met

Traineeship Financieringsspecialist Agrarisch

Overige

ABN AMRO - Zwolle

Ben jij afgestudeerd, maar nog niet uitgeleerd? Heb jij affiniteit met de Agrarische sector? Wil je een traineeship waar je niet alleen meekijkt, maar opgedane kennis gelijk in de praktijk brengt? In dit traineeship staat leren voorop zowel persoonlijk als inhoudelijk. Je wordt in 18 maanden opgeleid als financier van de toekomst. Hierbij is er naast de technische vaardigheden veel aandacht voor gespreksvaardigheden, timemanagement en reflectie. In een kleine groep met een uitdagend en divers programma leiden we je in 18 maanden op. Hierbij zie je verschillende teams van onze zakelijke bank. Na afloop van het programma start je in één van onze teams als financieringsspecialist Agrarisch. 

 

Traineeship Financieringsspecialist Agrarisch
werken-bij-abn-amro
Aanmelden tot en met

Clearing Traineeship

Overige

ABN AMRO - Nederland

Wil jij als young professional deel uitmaken van een bedrijf dat over de hele wereld een rol speelt op de financiële markten? En werk je graag met de nieuwste technologie, terwijl je op zoek gaat naar nieuwe markten, klanten en producten? Dan biedt ons Global Clearing Traineeship jou een mooie kans. Zo werk je als trainee samen met collega’s over de hele wereld om de beste handelshuizen te bedienen via ons wereldwijde netwerk.

Omdat onze klanten hoge verwachtingen van onze diensten hebben en de marktomgeving fluctueert, leer je gegarandeerd veel in korte tijd. Werken bij ABN AMRO Clearing betekent werken in een internationale, professionele maar informele, dynamische en IT-gedreven omgeving.

Hoe ziet het Clearing Traineeship eruit?

Zowel het Global Clearing Traineeship en Global Clearing IT Traineeship bereiden je in 12 maanden voor op een functie in de dynamische wereld van Clearing. Samen met de internationale business en IT traineesvolg je een opleiding in Amsterdam. Hierbij kom je alles te weten over ABN AMRO Clearing en helpen we je op weg om straks echt het verschil te maken. Naast deze training doorloop je drie opleidingsrondes, waarvan één in het buitenland. 

 

Startrichtingen

De precieze invulling van het Clearing Traineeship is afhankelijk van de richting die je kiest. Je kunt kiezen uit één van de volgende twee startposities: 

 

Global Clearing Traineeship

Dit is de business track waarbij je opdrachten doet bij verschillende afdelingen binnen Clearing.

 

IT Traineeship

Deze track is gericht op IT (Risk) en grid rollen. Je doet alle opdrachten binnen de grids van Clearing. 

Meer informatie over de verschillende tracks is te vinden in onderstaande vacatures of op onze carrièrepagina op abnamroclearing.com.

Wie ben jij?

 • Je bent gemotiveerd, nieuwsgierig en in staat risico's in te schatten en te evalueren.
 • Je hebt kennis van technologie en hoe dit bedrijfsverbeteringen kan ondersteunen.
 • Je beschikt over een Universitair Bachelordiploma (niet noodzakelijk in Finance), bij voorkeur gevolgd door een Master.

Wij bieden

 • Een aantrekkelijk salaris tussen € 3.123,- – € 4.461,- (o.b.v. 36 of 40-urige werkweek)., inschaling is op basis van kennis, ervaring en gelijke beloning (equal pay). 
 • 11% benefit budget, waarmee je flexibel extra arbeidsvoorwaarden kunt kopen.
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van €1.000,- per jaar.
 • Een OV-jaarabonnement voor trein, bus, tram en metro.
 • 25 vakantiedagen en 5 Banking for Better-dagen, die je kan gebruiken om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling of om een positieve impact te maken op de maatschappij.
 • De vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien.

Begin bij ons!

Interesse in een toekomst bij Clearing? Het Global Clearing Traineeship gaat van start in september en als je interesse hebt in het IT Traineeship kan je elk moment van het jaar starten. Kies de vacature die het beste bij je past en solliciteer! Heb je nog vragen of wil je liever eerst een oud-trainee spreken? Stuur dan een e-mail naar graduates.programme@abnamroclearing.com.

Clearing Traineeship
werken-bij-abn-amro
Aanmelden tot en met

Internship Digital Content Expert ABN AMRO MeesPierson (m/w)

Online Marketing, PR / Communicatie

ABN AMRO - Amsterdam

Startdatum: 01 september 2022

Would you like to take our digital proposition to the next level for our exclusive and International Private Banking clients? Are you ready to enthuse our team with the latest insights from your education and do you want to grow as a professional by actively participating in our team? Do you want an unforgettable experience? Then get started as a Digital Content Expert at ABN AMRO MeesPierson.

Internship Digital Content Expert ABN AMRO MeesPierson (m/w)